N. V. | 29. 8. 2023, 18:14

Pripravite se na spektakel: poglejte, kaj bo Čeferin organiziral za žrtve poplav v Sloveniji

Borut Zivulovic/Bobo/Profimedia/fotomontaža

Združil bo svetovne zvezdnike nogometa, da pomaga svoji državi.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo za žrtve poplav v Sloveniji organiziral solidarnostno tekmo zvezd. Združil je svetovne zvezdnike nogometa, ki bodo v Ljubljani odigrali dobrodelno tekmo.

Kje bomo tekmo lahko spremljali?

Tekma bo v Ljubljani, 15. septembra, ob 20. uri na stadionu Stožice, ves izkupiček, ki bo zbran od sponzorjev, prodaje vstopnic in s prostovoljnimi prispevki posameznikov, pa bo usmerjen v dobrodelno fundacijo Preprosto blizu, ki je bila ustanovljena in jo upravlja Radio 1. Ta fundacija pa bo sredstva razdelila ljudem, ki jih potrebujejo.

Vstopnice za tekmo po enotni ceni 20 evrov bodo na voljo od srede, 30. avgusta, na prodajnih mestih Eventima oziroma na njihovi spletni strani. Prav tako bodo naprodaj VIP vstopnice in sicer za Beli VIP po ceni 100 evrov in Osrednji VIP za 500 evrov.

Tekmo bodo predvajali na Pop TV in BeIN Sport – eni največjih svetovnih televizijskih mrež, ki je potrdila, da bo tekma predvajana na 27 območjih po svetu, poroča časnik Večer.

Kdo vse prihaja?

"Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Rad bi vas povabil na ta dogodek, da se mi pridružite v prizadevanjih za zbiranje potrebnih sredstev za obnovo. Upam, da se vidimo 15. septembra v Ljubljani," je v vabilu slavnim nogometnim zvezdnikom zapisal Čeferin.

Profimedia

Čeferinovo vabilo so že sprejeli številni nekdanji nogometni zvezdniki, dobitniki najvišjih nogometnih trofej, vključno z naslovi svetovnih prvakov in zmagovalcev lige prvakov. V Ljubljano prihajajo Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre, Fabio Capello ... Našteti in številni drugi, ki se bodo še pridružili, bodo ta dan nastopili in igrali "za Slovenijo".

Ekipi zvezdnikov bosta s klopi vodila Fabio Capello in slovenski selektor Matjaž Kek.

Čeferin je že doniral denar za pomoč v poplavah

Uefa, ki jo vodi Čeferin, je že 8. avgusta odobrila sredstva v višini 300 tisoč evrov za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah, Nogometna zveza Slovenije pa je k temu dodatno namenila 20 tisoč evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol