J. B./STA | 4. 12. 2022, 22:41

Anglija poskrbela za prešerno slavje pred velikim trenutkom resnice (v Katarju nas čaka derbi večnih rivalov)

Profimedia

Izjemne predstave in enih in drugih. Prepričljivi zmagi v osmini finala in tistih s celinskega dela Evrope in tistih z otoka. Dovolj za napoved izjemnega nogometnega spektakla, ki mu bomo kmalu priča na svetovnem prvenstvu.

Angleška nogometna reprezentanca je v Al Koru v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju premagala Senegal s 3:0 (2:0) in se uvrstila v četrtfinale. Tam se bo v soboto merila z branilcem naslova in svojo veliko nasprotnico Francijo, ki je pred tem izločila Poljsko s 3:1.

Nepremagljivi proti Afričanom

Anglija in Senegal sta se merila prvič. Če je bil Senegal konkretnejši prve dobre pol ure, pa so Angleži, ki pred tem obračunom izgubili niti ene od sedmih tekem proti afriškim tekmecem na mundialih, čakali in dočakali svojo priložnost v 39. minuti, ko je zadel Jordan Henderson.

To je nato odprlo več prostora za angleške napade, ob koncu polčasa je na 2:0 po protinapadu povišal Harry Kane, za katerega je bil to 52. reprezentančni zadetek, za enega zaostaja za angleškim rekorderjem Waynom Rooneyjem. Kane je medtem že prehitel Garyja Linekerja, z 11 zadetki je zdaj najboljši angleških strelec na velikih tekmovanjih. Polfinalisti prejšnjega SP so v drugem polčasu še oplemenitili prednost prek Bukaya Sake.

V ponedeljek bosta v osmini finala tekmi Japonska - Hrvaška in Brazilija - Južna Koreja, v torek pa še Maroko - Španija in Portugalska - Švica. Četrtfinale sta si že v soboto zagotovili Nizozemska in Argentina.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.