6. 5. 2022, 14:32

Čustven Jose Mourinho zajokal: Roma pravi klub našega mesta

Profimedia

V svoji karieri je imel večje uspehe, vendar tega ne čuti zase, ampak za ljudi, ki živijo s tem klubom. 

Nogometaši Rome so na pragu zmage v prvi izdaji konferenčne lige. Rimljani so se uvrstili v finale novega tekmovanja, saj so bili v polfinalnem dvoboju boljši od angleškega Leicestra s skupnim rezultatom 2:1.

Trener "Volkulje" Jose Mourinho je vse skupaj doživel zelo čustveno. Na King Power Stadiumu v Angliji je bilo 1:1, sinoči pa je v večnem mestu na Olympicu Roma prišla do zmage z golom Tammyja Abrahama v 11. minuti.

"Ko delaš v Rimu, ko živiš v Rimu, ko dihaš Rim, potem veš, da je to pravi klub našega mesta. Od prvega dne, ko sem tukaj, se mi zdi, da je to velika stvar. Vendar v zgodovini tega kluba nismo imeli veliko zmag in veliko finalov. Zgodovina ni povezana s socialno razsežnostjo," je dejal Jose Mourinho.  

Tako so avtobus svojega ljubljenega kluba obkolili navijači, ki so se veselili po uspehu in vstopu v finale. Mourinho je posnetek delil na svojem Instagramu in s tem pokazal naklonjenost in zadovoljstvo nad njihovim veseljem. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)

Čustven odziv

"Zelo sem čustven. Seveda sem imel v svoji karieri večje uspehe, vendar tega ne čutim zase, ampak za ljudi, ki tukaj delajo, in svoje igralce. To je za nas liga prvakov," je dejal trofejni portugalski trener.

Tako je v solzah pospremil konec tekme in pokazal, koliku mu nogomet pomeni. 

Če bo Roma zmagala v konferenčni ligi, bo Mourinho dopolnil lep dosežek. Po naslovu v ligi prvakov in ligi Evropa bo imel v svoji zbirki trofejo prvega zmagovalca konferenčne lige.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel