J. B. | 10. 12. 2022, 17:42

Debele solze padlega heroja in nebeški skok nepričakovanega junaka, ki je na novo zapisal nogometno zgodovino (Ronaldo gre domov)

Profimedia/fotomontaža

Prvič v zgodovini brcanja nogometne žoge se je zgodilo, da se je v polfinale svetovnega prvenstva prebila afriška reprezentanca.

Potem ko sta se v petek v polfinale svetovnega prvenstva prebili Hrvaška in Argentina, je kot prvemu to v soboto uspelo Maroku. Maročani so poskrbeli za prvovrstno senzacijo, ki je ni pričakoval nihče, in hkrati na novo spisali nogometno zgodovino. Po zmagi nad Portugalsko z 1:0 je Maroko postal sploh prva afriška reprezentanca, ki se je prebila v polfinale svetovnega prvenstva. To pa seveda pomeni tudi naslednje: Cristiano Ronaldo odhaja domov. Da objokan, ni treba poudarjati ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Portugalske zvezdnike je izločil širši Youssef En-Nesyri, napadalec španskega prvoligaša Seville. V 42. minuti je 25-letnik po podaji s krila pred golom postregel s skorajda nebeškim skokom pod oblake. Preskočil je branilca, preskočil je vratarja (ta je roko na srce slabo posredoval) in žogo z glavo zabil v gol. Za vpis z zlatimi črkami v zgodovino nogometa. Maroku je uspelo, kar pred tem ni še nikomur s Črne celine. 

Ronaldo tudi tokrat začel na klopi za rezerve

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je še drugič zapored tekmo svoje izbrane vrste začel na klopi za rezerve. Ko je Fernando Santos to storil proti Švici, je igralec, ki ga je zamenjal, zabil hat-trick. Tokrat v polno ni meril nihče v portugalskem dresu. Ronaldo je v igro prišel v 51. minuti, a ni našel načina, kako streti neverjetno borbene, na trenutke celo fanatične Maročane, ki so zdržali vse portugalske pritiske.

Cristiano Ronaldo je tako zakockal zadnjo priložnost, da bi se dokopal do naslova svetovnega prvaka. Februarja bo star že 38 let in glede na to, da je trenutno celo brez kluba, je utopično pričakovati, da bi bil čez štiri leta spet del portugalske reprezentance ... Debele solze žalosti, ki so tekle po njegovem obrazu po zadnjem sodnikovem žvižgu, so več kot razumljivo. Ronaldo gre domov. Maroko v polfinale. 

Maroko se bo v sredinem polfinalu meril z boljšim iz dvoboja med branilcem naslova Francijo in Anglijo. Ti dve bosta četrtfinale igrali ob 20. uri v Al Koru.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord