10. 6. 2022, 14:46

Dobil odpoved zaradi ponarejanja cepilne dokumentacije, kar njegovega novega kluba ne moti

Twitter/JackGillies1875

Kazen, ki jo je pred letom dobil s strani nemške nogometne zveze, se je z 10. junijem spremenila v pogojno. Tako je takoj našel službo. Kaj pravi njegov novi delodajalec?

Markus Anfang, ki je bil izključen iz nogometa, ker je uporabil ponarejene dokumente, s katerimi je lažno trdil, da je bil cepljen proti okužbi z novim koronavirusom, bo prevzel vodstvo nemškega tretjeligaša Dynama iz Dresdna.

"Zelo sem hvaležen odgovornim v Dynamu Dresden za to priložnost," je dejal Anfang v klubski izjavi.

Sedem mesecev po tem, ko je sredi škandala zapustil Werder, je Anfang podpisal dveletno pogodbo za delovno mesto trenerja Dresdna, ki je pravkar izpadel iz nemške druge lige.

Novembra lani je odstopil kot trener takrat drugoligaša iz Bremna, potem ko se je razvedelo, da sta s pomočnikom Florianom Jungejem, ki se mu je prav tako pridružil v Dresdnu, uporabila ponarejena potrdila, da bi se izognila karanteni kot tvegana stika.

Okrožno sodišče v Bremnu je Anfanga kaznovalo s plačilom globe v višini 36.000 evrov, a se je izognil vpisu v kazensko evidenco.

Važno, da je priznal napako

Januarja je bil Anfang dodatno kaznovan s plačilom 20.000 evrov globe in enoletno prepovedjo delovanja v nogometu s strani Nemške nogometne zveze (DFB), z začetkom prepovedi od lanskega novembra. Ta kazen mu je bila sicer spremenjena v pogojno z 10. junijem.

Športni direktor Dynama Ralf Becker, ki je med letoma 2016 in 2018 deloval skupaj z Anfangom pri drugoligašu Holstein Kielu, je dejal, da zaupanje v lastnosti novega glavnega trenerja odtehta vse zadržke.

"Za nas je bilo ključnega pomena, da je odkrito in pošteno priznal svoje preteklo neprimerno vedenje in ga iskreno obžaloval," je pojasnil Becker.

Tako, ga je novi klub predstavil na Twitterju in dopisal, da so sodelovanje z njim dogovorili do konca junija leta 2024.

"Vsak dela napake. Markus je prevzel odgovornost za svoje in je bil upravičeno kaznovan. Prepričani smo, da smo našli pravega človeka," je še poudaril športni direktor dresdenske zasedbe.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ