J. B. | 27. 9. 2022, 09:27

Eni zlomil nos, druga ne sliši več dobro, slovenskemu nogometašu pa le pogojna kazen

KMN Bronx/Profimedia/fotomontaža

Na okrožnem sodišču v Kopru je bilo s presenetljivo sodbo končano sojenje slovenskemu nogometašu Dejanu Bojkiću. Kljub zadanih hudim telesnim poškodbam mu ne bo treba za zapahe.

Dejan Bojkić, ki je kot član kluba KMN Bronx Škofije odigral 59 tekem v prvi slovenski futsal ligi, je bil na koprskem okrožnem sodišču spoznan za krivega brutalnega napada na sestri. Čeprav jima je zadal precej težke poškodbe, je bil Bojić po pisanju Dela kaznovan zgolj s pogojno kaznijo: osem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Bojkić je sprva zanikal vse obtožbe in vztrajal, da ni kriv. Na sodišču je nato spremenil svoje stališče in priznal krivdo. Zaradi povzročitve hude telesne poškodbe mu je grozila kazen do petih let zapora, prav zato sta njegovi žrtvi ogorčeni nad končno sodbo.

"S sestro sva zaradi takšne odločitve sodišča zgroženi in razočarani hkrati. Tako grdo se je znesel nad nama, ki nisva bili nič krivi, on pa je na koncu še celo oproščen stroškov kazenskega postopka, saj je menda ravno pred nekaj dnevi izgubil službo. Verjetno se bova na odločitev pritožili. Bojkićev napad je bil res krut, sestra pa ima še zdaj posledice, saj zaradi poškodovanega bobniča slabše sliši," je za Delo povedala starejša od obeh sester.

Neljubi dogodek se je zgodil 16. decembra 2018, ko je domnevno vinjeni Bojkić pristopil do treh deklet in od njih zahteval prevoz od Kopra do Izole. Ker mu želje niso želele uresničiti, je Bojkić postal nasilen. Začelo se je z verbalnimi grožnjami, ko je ena od deklet poklicala policijo, pa so začeli padati tudi udarci. Starejšo od obeh sester je udaril v glavo, po udarcu je z obrazom padla na beton. Ob tem si je zlomila nos, utrpela je tudi pretres možganov, po obrazu je imela številne podplutbe in modrice. 

Mlajša sestra po napadu naglušna

Njena mlajša sestra jo je odnesla še slabše. V glavo je dobila tako močan udarec, da od takrat dalje ne sliši več dobro na eno uho. Po oceni zdravnikov ima trajno okvaro sluha in je srednje močno naglušna. Kljub temu Bojkiću, ki si je po napadu nekaj časa kruh služil tudi v Italiji pri Palmanovi, ne bo treba za zapahe in bo še naprej lahko brcal nogometno žogo ... Saj ni res, pa je, bi dodal marsikdo.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec