18. 10. 2023, 16:12 | Vir: STA

Slovenijo zajela prava nogometna evforija: Stožice bodo novembra pokale po šivih

Profimedia

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da so vstopnice za odločilno tekmo razprodane.

Nogometni dvoboj kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Nemčiji, med Slovenijo in Kazahstanom je razprodan, je sporočila Nogometna zveza Slovenije (NZS). Slovenski izbrani vrsti za neposredno uvrstitev na EP zadošča že neodločen izid v Stožicah proti Kazahstanu. Dvoboj bo na sporedu 20. novembra.

Profimedia

Stožice bodo pokale po šivih

"Odlične predstave slovenskih reprezentantov v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 so sprožile pravo nogometno evforijo in izjemno povpraševanje po vstopnicah. Za zadnjo kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Kazahstanom so natanko 33 dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice, tako da bodo Stožice na zgodovinski dan pokale po šivih," so na spletni strani zapisali pri NZS.

Slovenija je po oktobrskem ciklu tekem, ko je v Stožicah najprej premagala Finsko (3:0) in nato v Belfastu še Severno Irsko (1:0), še vedno na vrhu lestvice skupine H z 19 točkami z osmih tekem. Toliko jih ima tudi Danska, ki ima slabšo razliko med danimi in prejetimi goli. Kazahstan je zbral 15 točk, Finska je pri 12 in je brez možnosti za neposredno uvrstitev na EP.

Profimedia

Na velikih tekmovanjih doslej le trikrat

Varovanci selektorja Matjaža Keka se bodo v 9. krogu najprej v gosteh pomerili proti Danski, tekma bo 17. novembra. Tri dni kasneje bo v razprodanih Stožicah gostila še Kazahstan, ki ga je marca za uvod v nov kvalifikacijski cikel v gosteh premagala z 2:1.

Slovenija je doslej na velikih tekmovanjih igrala trikrat, od tega enkrat na evropskem prvenstvu. To je bilo leta 2000 na Nizozemskem in v Belgiji, kjer je nato izpadla v skupinskem delu tekmovanja. Nato je nastopila še na svetovnih prvenstvih leta 2002 in 2010.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord