23. 5. 2022, 14:45

Francoski zvezdnik zavrnil ponudbo Reala: raje kot ugled je izbral denar

Profimedia

Kylian Mbappe je s Paris Saint-Germainom podaljšal pogodbo do leta 2025, so sporočili iz kluba. 

Veliko se je špekuliralo, da bo zmagovalec svetovnega prvenstva letos kot prost igralec prestopil v Real Madrid. Vendar se je 23-letnik odločil, da bo svojo prihodnost posvetil pariškemu klubu. 

"Paris Saint-Germain s ponosom objavlja podaljšanje pogodbe s Kylianom Mbappéjem za tri dodatne sezone. Francoski napadalec je zdaj v klubu iz prestolnice vse do 30. junija 2025," so sporočili iz kluba.

Mbappe pustil Real in španske navijače na cedilu

Po odločitvi Francoza je španska La Liga napisala v izjavi, da bodo Uefi in francoskm oblastem prijavili dejanje francoskega prvaka PSG.

Španska liga trdi, da bo vložila pritožbo, saj menijo, da pogoji nove Mbappejeve pogodbe s PSG "ogrožajo ekonomsko vzdržnost evropskega nogometa."

Zdi se, da španski tisk sočustvuje z ligo, saj so mediji ostro "udarili po izdajalcu".

A Mbappe je kot se zdi udaril nazaj z zadnjim sporočilom, v katerem je zapisal: "Rad bi se iskreno zahvalil Real Madridu ... Zavedam se možnosti in privilegija, ki sem ga imel, da me je taka institucija želela. V finalu lige prvakov bom njihov največji navijač. Doma."

Častnik Marca je po odločitvi napadalca ciljal na Mbappejev značaj in eleganco z naslovom: "Za igranje v Madridu je potrebno veliko uglajenosti."

Potem ko je častnik namigoval, da Mbappe ni dovolj uglajen za igranje za Los Blancos - kljub njegovemu očitnemu talentu - je Marca še naprej trdila, da je "izdal" kraljevi klub s podaljšanjem pogodbe na pariškem stadionu Park Princev.

Medtem se drugi španski častnik AS ni mogel upreti, da ne bi zbodel Francoza, saj je na njihovi naslovni strani pisalo: "Zamuja"  Namigujejo, da gre za njegovo izgubo, saj so zapisali: "Mbappe ima raje denar PSG-ja kot, da bi postal legenda Madrida."

Zanimanja niso skrivali 

Los Blancos so svoje zanimanje za Mbappeja jasno izrazili lani poleti, ko so oddali končno ponudbo v višini 182 milijonov evrov. Najboljšega strelca francoske Ligue 1 so s tem skušali odvrniti od podaljšanja pogodbe s klubom iz Pariza.

Čeprav je klub zavrnil predlog, je bilo pričakovati, da se bo francoski zvezdnik pridružil trenerju Reala Carlu Ancelottiju leto pozneje, potem ko je zavrnil podaljšanje pogodbe s PSG-om.

Vendar je Mbappe v svoji pogodbeni sagi naredil šokanten preobrat in napovedal odločitev o podpisu nove triletne pogodbe s svojim zdajšnjim klubom.

"Rad bi sporočil, da sem se odločil podaljšati pogodbo s Paris Saint-Germainom, in da sem seveda vesel," je dejal Mbappe. "Prepričan sem, da lahko še naprej rastem v klubu, ki nudi vse potrebno za igranje na najvišji ravni."

Absurdna pogodba

Mbappe je postal najbolje plačan igralec, potem ko podpisal novi pogodbo, saj ima 23-letnik zdaj višjo plačo kot Lionel Messi in Neymar.

Mbappe naj bi prejel tudi bonus ob podpisu v višini več kot 100 milijonov evrov. Predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi pa mu je obljubil, da bo prišlo do velikih sprememb v ekipi in upravnem odboru. Dobil naj bi tudi glas pri izbiri novega trenerja, kar je po vseh standardih noro. 

Nova tri letna pogodba bo vključevala: 

- 300 milijonov bonusa ob podpisu
- 100 milijonov letne plače po obdavčitvi
- odločitev o izbiri trenerja
- imel bo besedo pri izbiri športnega direktorja

Športni direktor Leonardo je med tistimi, ki naj bi zapustili klub, Luis Campos pa naj bi, po uspešnih sezonah v Monaku in Lilleu, zamenjal Brazilca. 

Mbappeju so tokrat zagotovili izboljšan športni projekt pri PSG-ju, ki ne bo več vključeval obsedenosti s pridobivanjem zvezdniških imen. Tako kot so lani poleti Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma in Archraf Hakimi prispeli na Park Princev. 

Od prihoda iz Monaka leta 2017 je Mbappe dosegel 168 golov na 268 tekmah za PSG in si pridobil sloves enega najbolj smrtonosnih strelcev v svetu nogometa.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec