J. B. | 13. 6. 2023, 13:55

Globoko zakopane rane iz otroštva: priljubljena novinarka končno spregovorila o družinskih grozotah

Profimedia

Vsak večer pred spanjem je molila, da bi bila njena mama zjutraj še živa ...

Nekoč je bila vrhunska nogometašica (odigrala je kar 140 tekem za Anglijo in med drugim blestela v dresu Arsenala), danes je priljubljena športna novinarka. Sodeluje s priznanima televizijskima hišama BBC in Sky Sports; če bi morali potegniti črto pod vse, kar ji je uspelo v osemintridesetih letih življenja, potem bi zlahka zapisali, da ji je uspelo. Uresničila je otroške sanje in jih dejansko še presegla. Toda ko že govorimo o otroštvu - to za damo iz Londona ni bilo kot iz sanj. Niti po naključju.

Scottova je iskreno spregovorila o odraščanju in razkrila, da je bil njen oče nasilnež, ki se je znašal predvsem nad svojo ženo, a tudi nad otrokoma.

"Vsak večer sem molila, da bi bila moja mama zjutraj še živa," je čustveno izpoved začela Alex Scott in nadaljevala: "Vse, kar sem si želela kot otrok, je bilo to, da bi lahko rešila mamo. Leta pozneje sem mislila, da sem na vse to že pozabila, toda podobe iz otroštva se mi ves čas vračajo pred oči. Zelo sem se trudila imeti rada svojega očeta. Bila sem njegova deklica. Toda imel je tudi temno plat in žal sem jo med odraščanjem videla vse prevečkrat. Že kot dojenček sem čutila, v kakšnem okolju sem se znašla. Pijača je pripomogla k temu, da se je izživljal nad vsemi nami, še toliko bolj nad mamo. Ves čas smo živeli v strahu."

Profimedia

Oče Tony, ki prihaja z Jamajke, je obtožbe že zanikal in na vprašanje, kako komentira hčerkine besede, odgovoril le, da jo je "naučil discipline in ji veliko pomagal".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord