J. B. | 23. 11. 2023, 08:14

Pretresljiva izpoved Iličićevega trenerja, ki je zajokal med intervjujem: "Ko sem ga obiskal v bolnišnici, je ..."

Profimedia/fotomontaža

Legendarni slovenski nogometaš je bil med epidemijo covida zaradi težav, ki so ga pestile, le bleda senca fanta, ki je navduševal svet s svojimi potezami. Njegov nekdanji trener Gian Piero Gasperini se je spomnil na težke trenutke in ob tem bridko zajokal ...

Josip Iličić se je v zgodovino nogometa pri nas vpisal kot eden najboljših nogometašev vseh časov. Legendarni Gorenjec, ki si kruh trenutno služi pri Mariboru, je v elitni italijanski serie A odigral kar 339 tekem in zabil tudi 96 golov - nihče iz Slovenije se v tamkajšnjem državnem prvenstvu ni večkrat vpisal med strelce.

Danes 35-letni Josip Iličić je zlata leta svoje kariere preživel pri Atalanti, v dresu slednje je med drugim zabil tudi štiri gole na eni tekmi lige prvakov. "Bil je vreden zlate žoge!" je v nedavnem intervjuju za italijanske medije poudaril njegov nekdanji trener Gian Piero Gasperini, ki se je v nadaljevanju dotaknil tudi žalostne zgodbe o nogometaševih zdravstvenih težavah.

Josip Iličić je za Atalanto odigral 173 tekem in dosegel 60 zadetkov.

Josip Iličić je za Atalanto odigral 173 tekem in dosegel 60 zadetkov.

Profimedia

Med epidemijo covida je Josip Iličić hudo zbolel, Gasperini pa je kot prvi ponudil vpogled v to, kaj se je tedaj dejansko dogajalo. Pri tem so ga v nekem trenutku premagala čustva; ko je govoril o Iličiću, so ga oblile solze. Intervju je bil za nekaj trenutkov celo prekinjen ...

"Josip je tedaj zbolel ... V nekem trenutku je začel kazati simptome, ni se dobro počutil. Začel se je zapirati v svoj svet, bil je izoliran in vse skupaj je postajalo slabše in slabše. To je bil začetek nečesa močnejšega od virusa. Bila je kombinacija stvari, ki so se mu nabrale v tistem trenutku. Ni mogel prenašati, da je bil stran od družine. Tu se je vse začelo. Vedno smo mu bili blizu, stali smo mu ob strani. Vendar je imel resno težavo ..." je razpredal 65-letni strokovnjak.

Gian Piero Gasperini je prepričan, da bi si Josip Iličić zaslužil zlato žogo.

Gian Piero Gasperini je prepričan, da bi si Josip Iličić zaslužil zlato žogo.

Profimedia

Gian Piero Gasperini je nato s solznimi očmi zaključil: "Teden dni pred tekmo proti PSG-ju sem šel k njemu v bolnišnico. Izgubil je približno 10-12 kilogramov ... Dvignil sem ga kot lutko in mu rekel: ‘Pridi, Josip, pridi z nami ...'"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol