5. 4. 2022, 22:28 | Vir: STA

Kaj bo s soigralci na naslednji tekmi storil Jan Oblak?

Profimedia

Med osmerico najboljših klubov stare celine je tudi Atletico Madrid, pri katerem igra edini slovenski nogometaš v tem delu tekmovanja. 

 
 

"Atletico se je prebil naprej v zelo težki skupini, nato pa bil boljši od Manchester Uniteda. Atletico je ekipa, kakršna pač je. Največja njihova odlika je ta, da so sposobni ogniti se tekmecu in njegovi igri. Nasprotniku znajo zelo otežiti razvoj igre," je pred tekmo dejal trener Citya Pep Guardiola. Kapetan Atletica Koke pa je dodal: "City je eden od favoritov. V prejšnji sezoni so bili zelo blizu naslovu. Imajo odličnega trenerja in igralce, ki igrajo izvrsten nogomet. Toda mi imamo radi takšne izzive." Končalo se je z rezultatom 1:0 za sinje modre, za katere je zadel Kevin De Bruyne v 70. minuti tekme. 

Tekmo je po koncu komentiral naš reprezentančni vratar, ki je dejal, da so kljub porazu še vedno v igri za napredovanje. Da je City izjemna ekipa, ki spada v ožji krog favoritov za zmago. "Dobro smo se borili, razen pri akciji za zadetek. Z rezultatom 1:0 smo še 'živi' in prepričan sem, da je doma vse mogoče," je dodal Jan Oblak.

Obračun sta odigrala tudi Benfica in Liverpool. Prva je v osmini finala izločila Ajax, drugi pa milanski Inter s Samirjem Handanovićem. Ta tekma je bila bolj razburljiva, saj so gledalci videli kar 4 zadetke. Angleži so opravičili vlogo favorita in zmagali s 3:1. 

V sredo bo branilec naslova Chelsea igral z Realom Madridom, Villarreal pa z Bayernom. Chelsea se je v četrtfinale prebil prek Lilla, Real prek PSG, Villarreal prek Juventusa, Bayern pa prek Salzburga Benjamina Šeška.

Povratne tekme bodo 12. in 13. aprila.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ