R. K. | 17. 12. 2022, 15:09

Zakaj hrvaški nogometaš na obrazu nosi skrivnostno masko?

Profimedia

Joško Gvardiol je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju s svojo igro marsikoga navdušil, mnogi pa si ga bodo zapomnili tudi po tem, da je na obrazu nosil nenavaden 'okrasek'.

Eden najbolj iskanih talentov na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju je zagotovo mlad hrvaški reprezentant Joško Gvardiol. 20-letnik, ki sicer igra za RB Leibzig, je v zadnjem času pritegnil pozornost klubov kot so Chelsea, Manchester United in Real Madrid, a je zaenkrat ostal zvest avstrijskemu prvoligašu, ki redno tekmuje tudi v Ligi prvakov. 

Mnogi pa so med spremljanjem tekem svetovnega prvenstva opazili, da mladi hrvaški up na obrazu nosi nenavadno masko in se sprašujejo, kakšen je razlog, ki tiči v ozadju. 

Profimedia

Igral z zlomljenim nosom

Razlog je poškodba, ki jo je nogometaš utrpel med tekmo 20. novembra, ko je Leibzig v avstrijski Bundesligi s 3:0 premagal Freiburg. V 17. minuti je Gvardiol trčil s soigralcem Willijem Orbanom in si poškodoval obraz. Igrišče je zapustil z okrvavljenim nosom in poškodbo očesa. Odpeljati so ga morali v bolnišnico. 

Po pregledih so ugotovili, da ima zlomljen nos, to pa je tudi razlog, da je moral na svetovnem prvenstvu, ki se je začelo le nekaj tednov kasneje, nositi posebno masko, piše The Sun

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord