17. 5. 2022, 13:57

Kako bosta Messi in David Beckham sodelovala?

Instagram/David Beckham

Argentinski reprezentant se je lani poleti razšel z Barcelono, potem ko mu Blaugrana zaradi finančnih težav ni podaljšala pogodbe. Skupna točka Beckahama in Messija je, da sta igrala v PSG. Kaj ju čaka v prihodnje?

Lionel Messi naj bi pridobil 35 odstotkov delnic Inter Miamija in se nato pridružil franšizi v severno ameriški nogometni ligi MLS, ko se bo njegova pogodba s Paris Saint-Germainom naslednje leto iztekla.

Njegova naslednja destinacija pa naj bi bila MLS, saj je ameriški novinar Alex Candal dejal, da bo Messi leta 2023 podpisal za Inter Miami. Kot pravi Candal, si 34-letnik trenutno prizadeva za nakup 35 odstotkov delnic kluba iz Miamija.

Na Twitterju je Football Talk zapisal: "David Beckham se pogovarja z Lionelom Messijem o prestopu v Inter Miami, ko se pogodba s PSG konča."

"Leo Messi je še vedno eden najboljših igralcev na svetu, njegove sposobnosti se niso zmanjšale," je februarja povedal solastnik in izvršni direktor Inter Miamija Jorge Mas.

"Verjamem da bi, v času, ko bo zapustil PSG, radi imeli Messija kot igralca pri Inter Miamiju. Da bi bil del naše skupnosti, saj imata z Davidom dober odnos," je dodal Mas in nadaljeval: "Prizadevali si bomo. Po duši sem optimist."

Kot kaže bo Messi prestopil v ZDA, potem ko bo po svetovnem prvenstvu z Argentino igral še eno sezono pri PSG.

Spomnimo, Beckham je leta 2018 ustanovil Inter Miami, njegov načrt pa je, da postane eden najmočnejših klubov na ameriški celini. Anglež namerava svojo priljubljenost in vpliv v svetu nogometa izkoristiti, da bi v svoj klub pripeljal znana imena, med njimi pa je verjetno najbolj znan prav Messi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord