20. 9. 2022, 17:30 | Vir: Sportklub

Kapetan Maribora še ni obupal: "Olimpija? Tako ne bo šlo v nedogled!"

Uroš Skaza
Kapetan Maribora še ni obupal: "Olimpija? Tako ne bo šlo v nedogled!" (foto: Uroš Skaza)

Izkušeni nogometaš štajerskega velikana je staremu rivalu iz Ljubljane kljub zajetni točkovni razliki med kluboma napovedal ogorčeno bitko za naslov državnega prvaka.

Zagotovo je bil eden od razlogov za neuspešno poletje NK Maribor ta, da soigralcem ni mogel pomagati na igrišču. Ne le zaradi nogometnih kvalitet, ampak tudi zaradi vloge kapetana, ki jo tako dobro pooseblja na zelenici. A čeprav neposredno ni bil kriv za težave vijolic na začetku sezone, od svoje vloge in odgovornosti Martin Milec ne beži.

V tej sezoni je Martin Milec za Maribor odigral tri tekme. Vse tri so bile evropske in na nobeni vijolice niso prejele zadetka. Proti beloruskemu Soligorsku in moldavskemu Šerifu so doma Mariborčani dvakrat odigrali tekmo brez golov, Beloruse so na gostovanju ugnali z 2:0.

A nato je prišla poškodba, ki je mariborskega kapetana oddaljila od zelenic, krivulja forme aktualnih državnih prvakov pa je zavila strmo navzdol. A branilec, ki prav danes praznuje 31. rojstni dan, od svoje vloge in odgovornosti, ki jo nosi v tem obdobju, ne beži.

Vedno bom zaščitil klub in soigralce

"Normalno je, vsaj jaz mislim tako, da je kapetan prvi, ki mora stopiti pred navijače, novinarje ali gledalce. Meni to nikoli ni bil problem, vedno sem govoril o tem, da bom zaščitil svoj klub, svoje soigralce. Ko bodo soigralci imeli mir in ko bo mir v hiši, bom tudi sam zadovoljen. Tudi če bom jaz tisti, ki jih bo dobil po hrbtu," je v slogu pravega kapetana na vprašanje o tem, če mu je neugodno, ker mora ekipo zagovarjati, čeprav neposredno ni kriv za slabe rezultate, v oddaji Pod prečko odgovoril Martin Milec.

Profimedia

Navijači Maribora nestrpno pričakujejo, kdaj se bo kapetan vrnil na zelenice, toda na to bodo vendarle še morali nekoliko počakati. Izkušeni bočni branilec je namreč v fazi kariere, ko iskreno priznava, da časovnice vrnitve po poškodbah ne gre brezglavo prehitevati.

Fizično in psihično precej stresno

"Glede na prve informacije o poškodbi bom nazaj prej, kot je bilo sprva predvideno. Delam s fizioterapevtom, ta konec tedna sem začel že tudi teči. Za zdaj gre vse po načrtu. Moram pa biti nekoliko sebičen, saj nisem več med najmlajšimi in takšna poškodba je lahko tako fizično kot psihično precej stresna. Paziti moram na to, kdaj se bom dokončno vrnil in zagotovo bom počakal na pravi trenutek," poudarja 31-letnik.

S slabim začetkom sezone je Maribor na prvenstveni lestvici krepko zaostal za večnimi rivali. Ljubljanska Olimpija ima po vsega desetih krogih pred vijolicami že trinajst točk prednosti, a aktualni državni prvaki pričakovano puške še ne bodo metali v koruzo.

"To je tek na dolge proge, ampak na koncu je treba gledati le nase, ne na lestvico, ne na druge. Osredotočeni moramo biti le na to, kako biti boljši v nadaljevanju prvenstva. Razlika je ogromna, a tudi Olimpija se ne more več reševati po takih zaostankih. Tudi ona bo 'kiksala', mi pa bomo šli tekmo po tekmo. Narediti moramo serijo, potem pa bomo decembra pogledali, kje smo," napoveduje Martin Milec.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.