5. 5. 2022, 14:17 | Vir: STA

Karizmatični trener znova premagal bolezen

Profimedia

V Italiji zelo priljubljeni trener se je tako že vrnil na svoje delovno mesto v trening-centru Bologne. 

Trener italijanskega nogometnega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je v ponedeljek zapustil polikliniko Sant'Orsola v Bologni po zdravljenju po ponovitvi bolezni. 

Dopoldne ob 11. uri je vodil trening ekipe. Pred treningom je imel pogovor z ekipo, ko se je lahko končno znova srečal in objel z igralci. Igralci rossobluja so v centru pripravili žar v čast Mihajlovićeve vrnitve. Zaradi svojega boja z boleznijo je dobil tudi naziv trenerja meseca aprila v italijanskem prvenstvu. 

Triinpetdesetletni srbski strokovnjak, ki je oktobra 2019 prestal presaditev kostnega mozga, se je 26. marca začasno umaknil s položaja trenerja. Kot je razkril, je zaradi nevarnosti ponovitve bolezni moral znova na terapijo v bolnišnico.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, od leta 2018 vodi Bologno. Ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, je spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu. Trenutno zaseda 13. mesto v serie A.

Tako so ga po zmagi nad Interjem pred bolnišnico prišli pozdravit igralci in sodelavci v trenerskem štabu.

Z Apeninskim polotokom je po igralski karieri ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting Lizbono in reprezentanco Srbije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord