J. B./STA | 23. 11. 2022, 11:40

Katalonec Josep Guardiola razblinil dvome glede prihodnosti: "Imam vse, zato je bila odločitev zelo preprosta"

Profimedia

Eden najbolj cenjenih nogometnih strokovnjakov se je odločil, kako naprej.

Španski nogometni trener Josep Guardiola je podaljšal pogodbo z angleškim velikanom Manchester Cityjem. Enainpetdesetletnemu Kataloncu bi pogodba potekla po koncu te sezone, zdaj pa jo je podaljšal še za dodatni dve sezoni do 30. junija 2025.

Srečen in sproščen

"Zelo sem zadovoljen, da ostajam pri Manchester Cityju še dve leti. Ne morem se dovolj zahvaliti vsem v klubu za zaupanje. Tu sem srečen in sproščen. Imam vse, da lahko opravljam službo najbolje, kot lahko, zato je bila odločitev zelo preprosta," je za spletno stran kluba dejal Guardiola.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

"Vem, da bo naslednje poglavje tega kluba izjemno v naslednjem desetletju. Bilo je že v zadnjih desetih letih in bo spet v naslednjih, ker je klub zelo stabilen," je dodal Španec, ki je poudaril, da je od prvega dne čutil nekaj posebnega v tem kolektivu. "Občutek imam, da je še veliko, kar lahko osvojimo skupaj in zato hočem ostati ter se boriti za lovorike," je še povedal.

Vodil ga je na 374 tekmah

Z Manchester Cityjem, ki ga je doslej vodil na 374 tekmah, je osvojil 11 lovorik, od tega štiri naslove angleških prvakov, neuspešno pa z njim naskakuje ligo prvakov. V finalu je igral v sezoni 2020/21 in izgubil proti Chelseaju (0:1). Pred tem je ligo prvakov osvojil dvakrat z Barcelono.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Trenersko kariero je 51-letni Katalonec začel pri Barceloni, člansko ekipo blaugrane (247 tekem) pa prevzel leta 2008 in tam ostal štiri leta. Nato je po letu dni premora vodil še Bayern iz Münchna (161), tri leta kasneje pa je prevzel sinjemodre iz Manchestra. Skupaj ima v svojem življenjepisu 32 lovorik v vseh tekmovanjih.

Večji del igralske kariere je preživel pri Barceloni (1991-2001), igral pa je tudi za italijanska kluba Brescio ter Romo, zunaj Evrope pa za katarski Al-Ahli in mehiški Dorados, kjer se je upokojil leta 2006.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord