14. 6. 2022, 13:16 | Vir: STA

Kdo se bo v kvalifikacijah lige prvakov pomeril z Mariborom?

Profimedia

Slovenski prvaki bodo na prvi tekmi prihajajočih kvalifikacij imeli določeno prednost, ki jim bo pomagala tudi, če izgubijo. Kakšen privilegij so si pridobili?

Žreb na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu je odločil, s kom se bodo v kvalifikacijah lige prvakov v sezoni 2022/23 v prvem krogu pomerili nogometaši Maribora. 

STA

Kdo bo prvi nasprotnik Štajercev?

Tekme v uvodnem krogu kvalifikacij lige prvakov, ki se jih bodo udeležili tudi slovenski prvaki, bodo potekale 5. in 6. julija. Povratne bodo teden kasneje 12. in 13. julija. Žreb je odločil, da se bodo Mariborčani v prvem krogu pomerili s trikratnim beloruskim prvakom Šahtjorjem iz Soligorska. Prva tekma bo v Ljudskem vrtu. 

Tudi če Mariborčani izgubijo, še ne bodo izpadli

Obenem je Mariborčanom dodaten žreb namenil še status morebitnega srečnega poraženca: zaradi neenakega števila klubov v kvalifikacijah v obeh poteh elitnega tekmovanja so namreč izžrebali dva para, iz katerih poraženec ne bo izpadel v kvalifikacije za konferenčno ligo, temveč bo vseeno napredoval v naslednji krog teh kvalifikacij. Ta srečna para sta Helsinki - RFS in Maribor - Šahtjor Soligorsk.

Zmagovalci prvega kroga kvalifikacij bodo napredovali v naslednji krog, poraženci z izjemo obeh srečnežev pa se bodo skušali prebiti v konferenčno ligo.

Bobo

Kdo vse je bil v istem bobnu s slovenskimi prvaki?

Slovenski prvaki so pri žrebanju imeli status nosilca v prvem bobnu, od možnih tekmecev (črnogorska Sutjeska Nikšić, Šahtjor, kazahstanski Tobol, armenski Pjunik in Tirana) pa so nato dobili belorusko ekipo.

Skupno je bilo v žrebanju 29 klubov, razdeljenih v tri kakovostne bobne, švedski Malmö je za nasprotnika dobil zmagovalca predkvalifikacij.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord