J. B. | 3. 1. 2023, 12:22

Ko je igral za Celje, so številni govorili, da 'ni nič posebnega', zdaj pa ... Angleži bodo zanj plačali neverjetno odškodnino

Profimedia

Šport včasih piše neverjetne zgodbe. Glavni junak ene takšnih je tudi nogometaš, ki smo ga pred leti lahko spremljali v slovenskem državnem prvenstvu.

Ko je Mislav Oršić leta 2014 nosil dres slovenskega nogometnega prvoligaša iz Celja, si je bilo težko zamisliti, da bo fant iz Zagreba manj kot deset let kasneje eden najboljših hrvaških nogometašev. Danes 30-letni krilni napadalec je nedolgo tega s Hrvaško osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Katarju, potem ko je bil gol za zmago nad Marokom z 2:1 prav njegovo delo. 

Dolgo iskal svoj prostor pod soncem

Oršić je po slovesu od Celja kar nekaj časa iskal svoj prostor pod nogometnim soncem, med drugim je igral celo v Južni Koreji in na Kitajskem. Trenutek preobrata se je zgodil poleti leta 2018, ko je Oršić zapustil azijski klub Ulsan Hyundai in podpisal za Dinamo.

Za modre iz Zagreba igra še vedno, zanje je do danes zabil kar 91 golov in prispeval tudi 40 podaj na 214 tekmah. Toda vprašanje, če bo dočakal tudi nastop številka 215.

Kot poročajo Sportske novosti, je Oršić tik pred prestopom v elitno angleško premier ligo. Za 27-kratnega hrvaškega reprezentanta se je resno ogrel za zdaj še neimenovani angleški prvoligaš, ki naj bi bil Dinamu pripravljen plačati kar osem milijonov evrov. Glede na zneske, ki se v zadnjem obdobju vrtijo v svetu nogometa, to seveda ni bajeslovna odškodnina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mislav Oršić fan page💙 (@mislav.orsic_fan)

Toda Oršić vendarle igra v hrvaški ligi in je star že 30 let. Prav zato hrvaški mediji poudarjajo, da bo glede na vse okoliščine to tako za Oršića kot tudi Dinamo naravnost sanjski prestop.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec