18. 4. 2022, 16:43

Koliko ljubezni je med trenerjem in nogometašem? Preberite ta ganljiv zapis

Profimedia

Doslej ima senzacionalno sezono, a je padec v formi spet dvignil glas kritikov. Ima pa zato podporo trenreja, ki bi si ga želel vsak igralec. 

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, verjame, da se bo Mohamed Salah izvlekel iz padca in imel močan zaključek sezone. V zadnjem času je Egipčan v slabi formi, saj od sredine februarja, razen iz prekinitev, ni uspel zadeti. Toda Klopp meni, da je to posledica izčrpanosti in pritiska nanj.

"Vem, da bo Salah imel močan zaključek sezone. Trenutno moramo samo popraviti nekatere stvari, saj je za nas vsaka tekma kot finale, in tako je že od januarja, to je noro," je dejal Klopp na tiskovni konferenci pred tekmo polfinala pokala FA. 

"Težava je v tem, da je imel Salah v mesecu januarju najtežje obdobje v karieri. Odšel je na Afriški pokal narodov, igral v finalu in na vseh tekmah v izločilnem delu odigral 120 minut. Potem je še ena težava, ki je biti zvezda v svoji državi in ​​vsi želijo nekaj od tebe, to ima lahko velik vpliv. Čeprav je to dobro za igralce, smo zdaj v obdobju, ko ni odmorov, tako da je povsem normalno," je misel zaključil Klopp.

Da se dobro razumeta in neizmerni spoštujeta ni skrivnost. Kaj pa si Salah misli o svojem trenerju?

"Pod Kloppom lahko uspe vsakemu nogometašu. Prvič, ko sem ga srečal, me je objel tako, kot me ni še nikoli nihče iz družine. Domov sem šel z metulji v trebuhu, kot da sem našel novega ljubimca. Osvojil je moje srce in ta objem je v meni prebudil zver. Dal sem vse od sebe, zaradi njega sem podrl rekord v prvi sezoni in navijači Liverpoola so začeli skandirati moje ime. Potem pa sem ugotovil, da noben profesionalni nogometaš ne more doseči večjih stvari, dokler ne dela z ljubečim trenerjem. Nekateri so bili včasih trdi in ostri, zaradi česar je nogometaš dvomil o svojih zmožnostih in sposobnostih. Povedal mi je, da nisem profesionalni nogometaš po pomoti in da me ni kupil iz Rome po naključju, videl je nekoga, ki mu lahko pomaga osvojiti Uefino Ligo prvakov in Premier ligo. Vso spoštovanje mojim prejšnjim trenerjem, a Klopp je najboljši, kar sem jih srečal," je ganljivo zaključil Salah.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol