J. B. | 19. 6. 2023, 10:53

Kot nekoč Zlatko Zahović! Vratar Aljaž Ivačič samovoljno zapustil reprezentanco (znano je, zakaj)

Profimedia

Slovenija se bo v kvalifikacijah za Euro 2024 nocoj v razprodanih Stožicah pomerila z Dansko, selektor Matjaž Kek pa je tik pred obračunom ostal brez enega od svojih nogometašev. Razlog je dodobra razburil slovensko nogometno javnost.

Bilo je leta 1994, ko se je slovenska nogometna reprezentanca pripravljala na zgodovinski trenutek. Četo, ki jo je tedaj vodil Zdenko Verdenik, je v Mariboru čakala njena sploh prva kvalifikacijska tekma v zgodovini. V Ljudski vrt je prišel velikan in tedaj aktualni svetovni podprvak. Vsi so želeli igrati proti Italiji ...

Profimedia

Tudi golobradi Zlatko Zahović, ki je pozneje postal eden največjih slovenskih športnikov vseh časov. Toda ko mu je dan pred tekmo z azzurri Verdenik sporočil, da tekme ne bo začel v udarni enajsterici, je Zahoviću počil film. Pospravil je svoje stvari in samovoljno zapustil reprezentančni tabor.

Slovenija se je kljub temu odlično upirala Italijanom in šokirala svet z remijem 1:1.

Slabih 30 let pozneje je Zlatko Zahović že dolgo časa v pokoju, slovensko nogometno javnost pa pred tokratno kvalifikacijsko tekmo pretresa podobna afera. Tokrat je v Zahovićeve čevlje stopil Aljaž Ivačič, ki je bil kot vratar Olimpije z Ljubljančani leta 2018 državni prvak. Nogometaš, ki si trenutno kruh služi v dresu Portlanda, je na predvečer tekme z Dansko, ki se bo danes v Stožicah začela ob 20.45, samovoljno zapustil reprezentančni tabor. Razlog? Selektorjeva odločitev, da ne bo igral.

Čez pol sveta za sedenje na klopi

Matjaž Kek bo več kot očitno še naprej zaupal Vidu Belcu, čeprav je ta ob petkovem porazu na Finskem igral slabo, to pa je dodobra zmotilo Ivačiča, ki mu več kot očitno ni bilo všeč, da je moral prepotovati pol sveta, in sicer za to, da bi se dvakrat usedel na klop za rezervne nogometaše.

Profimedia

"Članski reprezentanci se je včeraj na treningu pridružil vratar mlade reprezentance Martin Turk. Ta bo zamenjal Aljaža Ivačiča, ki se je odločil vrniti v svoj klub," je zgolj na kratko zaplet komentirala Nogometna zveza Slovenije, medtem ko je Matjaž Kek iz mlade reprezentance že vpoklical Martina Turka. Da je ob tem bržčas dokončno prečrtal Aljaža Ivačiča, zagotovo ni daleč od resnice ..

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord