A. B. | 7. 4. 2022, 06:21

KRALJ Benzema! Prerešetal mrežo in knockoutiral Angleže. Poglejte si te ZGODOVINSKE zadetke

Profimedia

V ospredju četrtfinala lige prvakov tokrat nismo spremljali Cristiana Ronalda ali Lionela Messija, z zaporednimi in mojstrskimi triki je njun prestol zasedel francoski napadalec. 

Po zaslugi 34-letnega nogometaša Real Madrida Karima Benzemaja je v tekmi lige prvakov v obračunu med Realom in Chelseajem to postala nogometna tekma, o kateri se bo še dolgo govorilo. 

Izkušeni francoski napadalec je že v prvi tekmi četrtfinala lige zmagovalne gole dosegel v prvih 46 minutah, s tem pa svoji ekipi priigral sijajno popotnico za povratni obračun v Madridu. 

Z lasersko natančnim udarcem je z glavo po predložku Viniciusa Juniora zadel prvi gol že v 17.minuti, naslednja dva pa sta sledila v 21. in 24. minuti, tretji s pomočjo predložka Luke Modrića.


Skupno je Benzema zadel kar tri gole, po tekmi, na kateri je naravnost zasijal in se za mnoge nogometne poznavalce vpisal med elito nogometnih igralcev, se je na Twitterju javil tudi sam in zapisal: "Kakšen občutek ... izvrsten prvi krog za mojo ekipo." 

Na Twitterju se mu je poklonil tudi italijanski novinar Fabrizio Romano: "Luka Modrić, Karim Benzema! To je bila neskončna lepota. Mamma mia. To je za Karima že 81. gol UEFA lige prvakov." 



Zasluženo je iz naslanjačev vrgel tudi vse nogometne navdušence, javno pa ga je izpostavila tudi UEFA, ki je na Twitterju zapisala, da je v tej sezoni v 36 tekmah dosegel kar 37 golov. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel