J. B. | 22. 3. 2023, 11:59

Kriminalisti preiskali prostore vodilnega slovenskega prvoligaša, Olimpija trdi, da zaradi Milana Mandarića

Profimedia

V torek je bilo v upravi vodilnega kluba Prve lige Telemach še kako pestro. Toda ne zaradi nogometnih razlogov ...

Čeprav 84-letni Milan Mandarić že več kot leto dni ni več predsednik Olimpije, njegov duh ostaja močno prisoten pri tem nogometnem klubu iz Ljubljane.

Anže Malovrh/STA

Navsezadnje se je izkušeni poslovnež iz Združenih držav Amerike odločil, da bo pravico iskal na sodišču, saj je prepričan, da je bil pri poslu, s katerim je prodal klub, opeharjen za milijon evrov.

Toda to ni edini razlog, zakaj bo Milan Mandarić morda moral obiskati palačo pravice.

Kot je razkrilo zdajšnje vodstvo zeleno-belih, so upravo Olimpije v torek v sklopu številnih hišnih preiskav po celotni državi, ki so potekale zaradi suma storitve 21 kaznivih dejanih zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter pranja denarja in enega kaznivega dejanja hudodelskega združevanja, obiskali kriminalisti. Razlog? Poslovanje Milana Mandarića.

Mandarićeve posle pregledovali že drugič

"Nacionalni preiskovalni urad skupaj s kriminalisti iz sektorjev kriminalistične policije z vseh policijskih uprav v Sloveniji izvaja večje število operativnih aktivnosti, med drugim tudi obsežno preiskavo zoper prejšnje vodstvo FC Olimpija zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Kriminalisti so včeraj obiskali tudi prostore FC Olimpija in že drugič pregledovali poslovanje bivšega predsednika Milana Mandarića ter njegove ekipe za leto 2019," je Olimpija zapisala na svoji uradni klubski strani.

Profimedia

Zmaji, ki jih je ob koncu leta 2021 prevzel nemški poslovnež Adam Delius, so dodali: "Klub si bo prizadeval k transparentnemu poslovanju še naprej, naša dolžnost pa je zaščititi ime kluba in vse, ki trenutno v njem delujejo."

Preveč resne zadeve, da bi iz njih delali trače

Medtem se je oglasil tudi Milan Mandarić, ki je za Siol ostro zavrnil vse obtožbe na svoj račun: "Vedno sem posloval v skladu z zakoni in se nikoli nisem ukvarjal s pranjem denarja. Ves denar sem zaslužil s poštenim trdim delom in legalnimi posli. To so preveč resne zadeve, da bi iz njih delali trače."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord