J. B. | 8. 3. 2023, 11:03

Legendarni Janez Bončina - Benč prekipeva od ponosa: njegov 20-letni sin zablestel v nogometnem pokalu (uspel mu je osupljiv podvig)

Srdjan Živulovič/Bobo/NK Olimpija/fotomontaža

Eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov je goreči navijač svojega sina, nogometaša Primorja, ki je v tem tednu s svojo predstavo dvignil ogromno obrvi. In zagotovo še kako navdušil svojega očeta.

Janez Bončina - Benč velja za eno največjih slovenskih glasbenih legend, toda ob tem marsikdo ne ve, da je bil v mladih letih tudi zelo nadarjen nogometaš. Tako zelo, da so mu številni napovedovali izjemno športno kariero. Igral je za Olimpijo, bil tudi mladinski reprezentant, toda nato se je zaradi težav z vidom odpovedal brcanju žoge. Kasneje je poprijel za glasbeni mikrofon in postal zvezdnik v pravem pomenu besede.

Po Olimpiji zdaj Primorje

Kar v svetu nogometa ni uspelo Benču, bo morda njegovemu sinu. Lun Bončina je 20-letni napadalec, ki je v slovenskem članskem nogometu debitiral v dresu Olimpije, zdaj pa se dokazuje pri Primorju iz Ajdovščine. V tej sezoni je odigral 19 tekem, na katerih je zabil osem golov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lun_boncina

Kar trikrat se je med strelce vpisal na torkovi tekmi slovenskega pokala Pivovarna Union. V osmini finala je Primorje s 6:1 premagalo Zavrč, polovico zadetkov je dosegel Lun Bončina. Ob tem je še toliko bolj zanimivo, da je za hat-trick potreboval pičlih 14 minut! Da njegov slavni oče brez dvoma prekipeva od ponosa, ne dvomimo ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol