J. B. | 12. 4. 2023, 11:41

Legendarni nogometaš postregel z grozljivo izpovedjo: "Nekajkrat sem umrl, v umetni komi sem bil dolgih 18 dni"

Profimedia

Bil je idol države, bil je zvezdnik v pravem pomenu besede. Toda slava mu je prišla do živega, ga oropala zdravja in poslala na dolgo popotovanje po čisto pravem peklu.

Paul Gascoigne je čisto prava angleška nogometna ikona. V Angliji ga verjetno ni bilo nogometaša, ki bi ga tamkajšnja javnost bolj oboževala. Razlogov za to je več. Ne samo, da se je v njegovih nogah skrival neverjeten nogometni talent, bil je tudi zabavljač, ki je bil vedno pripravljen za šalo.

Bil je mož, ki nikdar ni znal biti resen. Njegove neverjetne potegavščine so postale del angleške nogometne folklore in še danes živijo v spominih ljubiteljev te najbolj priljubljene športne igre na planetu, na katerem živimo.

Toda Pal Gascoigne ni bil samo izjemen nogometaš in šaljivec brez primere. Je tudi človek, ki ga preganjajo številni demoni. Že v času brcanja žoge je imel težave tako z nezdravim življenjem kot predvsem pretiranim popivanjem.

Profimedia

Alkoholizem ga je tako zaznamoval kot tudi spravil v hude težave. Nekajkrat je bil na robu smrti in marsikdo se čudi, da je še vedno živ.

Priljubljeni Gazza ne skriva, da je v preteklosti nekajkrat že zrl v oči gospe s koso.

"Zaradi vsega, kar sem preživel v svojem življenju, se ne bojim ničesar več. Ljudje mi kar naprej govorijo, da imam več življenj kot mačka. In temu je zares tako. Bil sem na pragu smrti. Prestal sem 36 operacij, 18 dni sem bil v umetni komi, nekajkrat sem dejansko umrl," je s pretresljivo izpovedjo postregel danes 55-letni zaradi zlorabe alkohola in drugih prepovedanih substanc povsem neprepoznavni Gascoigne.

Tudi na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici

Zaradi zasvojenosti se je Gascoigne v preteklosti nič kolikokrat zdravil, nekajkrat so ga zaprli v psihiatrično bolnišnico, zaradi z opitostjo povezanih incidentov je imel kar nekaj opravkov tudi s policijo.

Profimedia

Zdaj pravi, da so težave zanj preteklost, toda posledice "izživljanja" nad lastnim telesom so več kot očitne. Je le še bleda senca simpatičnega fanta, ki je tako zelo navduševan z žogo v svojih nogah ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol