5. 12. 2023, 22:22 | Vir: STA

Izbrali so najboljšega športnika leta: poglejte, kdo si je prislužil ta laskavi naziv

YouTube/Time/posnetek zaslona

Kopici priznanj je dodal še eno.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je kopici priznanj dodal še eno. Revija Time ga je izbrala za športnika leta.

"Messi je naredil to, kar se je zdelo nemogoče: Združene države Amerike je preobrnil v nogometno državo," so zapisali pri Timu, ki je članek okrasil s fotografijami Messija v rožnatem dresu Interja iz Miamija, ki se mu je pridružil julija letos, ne pa v argentinskem, v katerem je konec prejšnjega leta med drugim osvojil naslov svetovnega prvaka.

Profimedia

Messijev učinek na ameriško ligo

"Messi je dal nogometu v Združenih državah Amerike takšno spodbudo, kot je še ni bilo: obisk tekem, cene, prodaja dresov in izdelkov ter gledanost. Njegove tekme so vse dvignile na religiozno raven," so dodali pri reviji.

Kar zadeva ekonomske učinke, je liga MLS ob njegovem debiju za Inter dobila novih 110 tisoč sezonskih naročnikov v zgolj 24 urah. Obisk na stadionu Interja v Miamiju se je od Messijevega prihoda povečal za 40 odstotkov in zdaj znaša 30 tisoč gledalcev na tekmo.

Tudi drugi klubi občutijo Messijev učinek na ligo. "Imamo pogovore z ljudmi, s katerimi se pred petimi leti niti približno ne bi mogli pogovarjati," je med drugim dejal predsednika Dallasa Dan Hunt.