21. 9. 2023, 09:07 | Vir: STA

Lionel Messi moral zaradi težav z zdravjem sredi tekme zapustiti igrišče: kaj se dogaja?

Profimedia

V moštvu Miamija še ne morejo napovedati, kdaj se bo argentinski zvezdnik lahko vrnil na nogometne zelenice.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je moral z igrišča v severnoameriški ligi MLS zaradi "mišične utrujenosti". Messija so zamenjali v 37. minuti tekme njegovega Interja iz Miamija proti Torontu. Miami je tudi brez zvezdniškega napadalca vpisal prepričljivo zmago s 4:0.

Pred njim igrišče zapustil tudi Alba

Messi je zapustil igrišče le nekaj minut po tem, ko je igrišče zapustil njegov nekdanji soigralec pri Barceloni Jordi Alba. Trener Miamija Gerardo Martino je po tekmi dejal, da še ne morejo napovedati, kdaj se bosta lahko Alba in Messi vrnila na igrišče. Vsekakor pa bosta prisiljena izpustiti nedeljski floridski derbi proti Orlando Cityju.

Messi in Alba, ki sta začela tekmo, potem ko nista bila del ekipe v soboto proti Atlanta Unitedu (2:5), se nista poškodovala, občutila pa sta fizično nelagodje, ESPN navaja strokovni štab Miamija.

Profimedia

Martino meni, da ne gre za resnejšo poškodbo

"Normalno sta trenirala, prepričani smo bili, da sta bila pripravljena," je povedal Martino: "Ne verjamem, da je to kaj novega ali kaj hujšega. Šlo je za utrujenost. Mislimo, da ne gre za resnejšo poškodbo. To je bilo razvidno tudi iz pogovora, ki sem ga pravkar opravil z Messijem. Vseeno bomo previdni, njegovo stanje bomo preverili v naslednjih dneh." Miami si sicer še ni zagotovil končnice v vzhodni konferenci lige MLS.