9. 11. 2023, 23:03 | Vir: STA

Je nočna mora za zvezdnika Liverpoola končana? Znano je, kaj se je po ugrabitvi zgodilo z njegovim očetom

Profimedia

Luis Diaz si lahko po tednih skrbi končno oddahne.

Kolumbijska nogometna zveza je potrdila, da so ugrabitelji dva tedna po ugrabitvi izpustili očeta Liverpoolovega nogometaša Luisa Diaza. Gverilska skupina ELN je pred 12 dnevi ugrabila tudi očetovo ženo, a jo je hitro izpustila. Očeta je ELN izpustil po dnevih pogajanj, kolumbijska zveza pa se je za izpustitev zahvalila predvsem vladi, vojski in policiji.

Oče kolumbijskega zvezdnika po izpustitvi na prostost.

Oče kolumbijskega zvezdnika po izpustitvi na prostost.

Profimedia

Ugrabili so ga na severu Kolumbije

"Nogomet je športna disciplina, ki simbolizira nadarjenost, predanost, ekipno delo in vrednote. V Kolumbiji mora biti še naprej zgled za zabavo, zdravo tekmovalnost, enotnost in užitek," so med drugim zapisali pri zvezi. Diaz, ki je v nedeljo v angleškem prvenstvu dosegel gol na prvi tekmi po ugrabitvi, je sicer danes s 3:2 izgubil tekmo evropske lige proti Toulousu.

Do ugrabitve nogometaševega očeta je sicer prišlo v karibskem departmaju La Guajira na severu Kolumbije, od koder prihaja Diaz. Prejšnjo sredo so pogajalci ELN svojim vladnim kolegom priznali, da njihova enota severne fronte zadržuje Diazovega očeta. V sobotni objavi na Telegramu pa je vodja ELN Antonio Garcia svojim enotam naročil sodelovanje pri izpustitvi Diazovega očeta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol