14. 5. 2022, 23:23

VIDEO: Marcos Tavares odigral zadnjo tekmo v karieri

BOBO
VIDEO: Marcos Tavares odigral zadnjo tekmo v karieri (foto: BOBO)

Maribor je v predzadnjem krogu Prve lige odpravil Aluminij s 3:1 in se začasno povzpel na vrh. To pa je bila zadnja tekma za Tavaresa. 

V 35. krogu slovenskega državnega nogometnega prvenstva je Maribor premagal Aluminij (3:1). Tekma v Mariboru je minila v znamenju slovesa legendarnega kapetana Marcosa Tavaresa od navijačev.

Mariborski klub se je odločil tudi za upokojitev številke 9, zahodna tribuna Ljudskega vrta pa je nosi ime tribuna Marcos Tavares. 

Tavaresa sta pred tekmo pozdravila tudi starša in brat, mariborski župan pa mu je predal posebno darilo, mestni pečat. 

Marcos Tavares starejši je nato dobil priložnost za igro, vstopil je v 86. minuti, štiri minute kasneje pa se mu je na igrišču pridružil še najstarejši sin Marcos mlajši, kar je bila tudi velika očetova želja, da bi (vsaj) enkrat oče in sin zaigrala skupaj na isti tekmi v dresu Maribora, poroča 24ur.com. 

Nogometaši Maribora ostajajo z realnimi možnostmi, da osvojijo naslov državnega prvaka. Proti Aluminiju so bili po prvem polčasu v težkem položaju, izgubljali z 0:1, a v drugem polčasu prišli do preobrata, s katerim so začasno, vsaj do ponedeljkove tekme Kopra in Kalcer Radomelj, spet prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Hkrati so Kidričane dokončno poslali v drugo ligo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.