R.S. | 2. 8. 2022, 15:33

Mariborski spomin na tragedijo: "Kruta usoda je posegla v najhujši obliki."

Fotomontaža/Facebook/NK Maribor

Leta 2016 sta v prometni nesreči ugasnili življenji dveh mariborskih nogometašev. Oba sta bila stara zgolj 20 let. Ostal je spomin ...

NK Maribor se spominja 2. avgusta 2016, ko sta v nesreči umrla nogometaša Damjan Marjanović in Zoran Baljak.

"2.8.2016. Dan, ki bi ga izbrisali iz koledarja, a ne gre ...Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu, ko je kruta usoda posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine. Na današnji dan, pred šestimi leti, sta v prometni nesreči ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B," so začeli svoj zapis. 

Mariborski nogometaši jih niso pozabili: "Ob vrnitvi s treninga sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…Minilo je 6 let, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Počivajta v miru!"

Brutalna nesreča

Štirje člani B ekipe Nogometnega kluba Maribor so se usodnega dne vračali s treninga v Rogozi, 20-letni voznik avtomobila pa v križišču na Tržaški cesti ni upošteval rdeče luči na semaforju in je zapeljal v križišče, ko je tja zapeljalo tudi vozilo z njegove desne strani, ki je imelo na semaforju zeleno luč.

Želel se je izogniti trčenju in je zavil, a je izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v železni drog semaforja na sredini vozišča. 

Vozilo je ob trčenju prepolovilo, voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta na kraju nesreče umrla. Drugi sopotnik je bil hudo telesno poškodovan, četrti pa je utrpel lažje poškodbe.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec