STA | 13. 9. 2022, 14:34

Matjaž Kek razkril svoje adute, vprašljiv prvi zvezdnik Slovenije

Matjaž Kek, NZS

Selektor predstavil seznam nogometašev, na katere bo računal na prihajajočih tekmah lige narodov.

Slovensko nogometno reprezentanco 24. in 27. septembra čakata še zadnji tekmi v ligi B lige narodov. Izbranci Matjaža Keka se bodo najprej merili v Ljubljani z Norveško, nato pa bodo gostovali na Švedskem. Selektor Kek je za omenjena obračuna na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katerem ni presenečenj.

"Cilj je ostati v dobri družbi te skupine. Dve dobri tekmi ob koncu junijskega cikla sta nas ohranila v tem boju. Se pa zavedamo izziva Norveške in Švedske," je na novinarski konferenci povedal Kek in dodal, da ga za zdaj skrbi le poškodba vratarja in kapetana Jana Oblaka. "Bomo videli, kako se bo to razvijalo, ampak prepričan sem, da bo tudi on na razpolago," je dodal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Slovenija je po štirih krogih v skupini B4 na zadnjem mestu. Doslej je zbrala dve točki, eno več ima Švedska, Srbija je pri sedmih, vodilna Norveška pa pri desetih. Prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C.

Slovenija se je z Norveško nazadnje merila junija in v Oslu igrala 0:0, pred tem je z njo na devetih tekmah iztržila eno zmago, dva remija in šest porazov. S Švedi so Slovenci prav tako junija v Ljubljani izgubili z 0:2, pred tem pa na dveh prijateljskih tekmah izgubili z 0:1 in igrali 0:0.

Jure Makovec/STA

V tem tednu je bil objavljen tudi seznam norveške reprezentance. V Ljubljano bo med drugim pripotoval veliki zvezdnik evropskega nogometa Erling Braut Haaland, ki je v tej sezoni v dresu Manchester Cityja na osmih tekmah zabil že 12 golov.

Švedska je od reprezentanc v skupini najvišje uvrščena na lestvici Mednarodne nogometne zveze, in sicer je 20., Norveška je 36., Slovenija pa 65.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol