21. 9. 2022, 13:30

Messi izsiljeval Barcelono?! Razkrit seznam, kaj vse je zahteval zase

Profimedia/fotomontaža
Messi izsiljeval Barcelono?! Razkrit seznam, kaj vse je zahteval zase (foto: Profimedia/fotomontaža)

Argentinski nogometni zvezdnik se je znašel na udaru ostrih kritik, v njegovo smer dežujejo hude obtožbe, da je bil dejansko on glavni krivec za odmeven konec sodelovanja s katalonskim velikanom.

Ko je lani poleti po dolgih 21 letih zapustil Barcelono, je na poslovilni sezoni točil krokodilje solze. Kasneje je Lionel Messi še večkrat potarnal, da ni želel zapustiti stadiona Camp Nou, a mu drugega pravzaprav ni preostalo. Češ da Barcelona niti po naključju ni naredila dovolj, da bi ga zadržala. Toda ali je ob tem zavestno lagal? Španski El Mundo je postregel s povsem drugačno zgodbo, v kateri je Messi vse prej kot žrtev.

Kot trdi El Mundo, naj bi legendarni nogometaš vodstvo Barcelone dejansko izsiljeval, in to kljub temu, da se katalonski velikan že nekaj časa utaplja v hudih finančnih težavah. Ne glede na pomanjkanje denarja je Messi za to, da bi podpisal novo pogodbo, od Barcelone menda zahteval pravo bogastvo.

Messi naj bi tako podaljšanje sodelovanja pogojeval z bonusom v višini 10 milijonov evrov, kolikor bi mu morala Barcelona nakazati ob podpisu nove pogodbe. Zahteval naj bi tudi občutno znižanje odkupne klavzule, in sicer s 100 milijonov evrov na vsega 10.000 evrov! Res je, da je dobrodušno privolil v 20-odstotno znižanje letne plače (ta naj bi se gibala med 70 in 90 milijoni evrov na sezono), toda hkrati je želel garancijo, da mu bo klub v naslednjih dveh letih ta znesek vrnil na drugačen način. 

Barcelona sprejela večino pogojev, zataknilo se je pri dveh

Messi naj bi od vodstva kluba pričakoval tudi najem zasebnega letala, s katerim bi se skupaj z družino za božič vrnil v Argentino, in zasebno ložo na Camp Nou tako za njegove najbližje kot tudi za sorodnike tedanjega soigralca Luisa Suareza.

Profimedia

Barcelona je, zanimivo, sprejela večino Messijevih pogojev, zataknilo se je le pri izplačilu 10 milijonov evrov in znižanju odkupne klavzule. Pa je hitro pozabil na dve desetletji v katalonski prestolnici in odšel v Pariz, kjer nosi dres bogatega francoskega velikana Paris Saint-Germaina.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.