J. B. | 20. 12. 2022, 08:49

Messi slavi naslov svetovnega prvaka, Ronaldo pa ... Portugalec se je znašel v najslabši postavi turnirja v Katarju

Profimedia

Dva nogometna zvezdnika, dva čisto prava športna velikana in dve povsem različni katarski zgodbi. Eden je na vrhu, drugi na dnu.

V Katar sta se podala s skupno fotografijo (kasneje se je izkazalo, da gre za fotomontažo ...), na kateri igrata partijo šaha, na svetovnem prvenstvu pa sta spisala povsem različni zgodbi.

Lionel Messi je pobral vso smetano, postal igralec turnirja in slavil naslov svetovnega prvaka. Ronaldo je bil medtem glavni junak čisto prave tragikomedije, ki je dodobra načela njegov zvezdniški status. Ne samo da je na prvenstvu igral slabo, za nameček je dvigoval še ogromno prahu s svojim obnašanjem, ki je ves čas mejilo na obnašanje užaljene primadone.

Na podlagi številnih statističnih elementov

Da je za njim res zelo slabo svetovno prvenstvo, ki je bilo zanj bržčas tudi zadnje v karieri, navsezadnje priča tudi statistika. Spletna stran Sofascore je na podlagi številnih takšnih in drugačnih statističnih elementov sestavila najslabšo enajsterico turnirja v Katarju, v napadu pa se je znašel tudi trenutno brezposelni Ronaldo.

Sofascore

Ronaldo je za prikazano na 22. svetovnem prvenstvu s strani spletne strani Sofascore prejel oceno 6,46; le štirje nogometaši v tako imenovani najslabši enajsterici turnirja imajo nižjo: Lautaro Martinez iz Argentine, Mathew Leckie iz Avstralije, Bartosz Bereszynski iz Poljske in Edoard Mendy iz Senegala. V najslabši enajsterici SP so tudi Ruben Vargas (Čile), Jackson Irvine (Avstralija), In-beom Hwang (Južna Koreja), Abdou Diallo (Senegal), Kamil Glik (Poljska) in Serginho Dest (ZDA).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol