E. Č. | 6. 2. 2024, 14:08

Umrl znani nogometaš, ki je igral za največji klub na svetu (oboževali so ga številni)

Profimedia

Skoraj dve desetletji je nosil dres kultnega kluba, osupljiv pa je tudi seznam lovorik, ki jih je osvojil. Zdaj se je dokončno poslovil ...

Miguel Angel, nekdanji španski nogometaš, ki je s svojimi obrambami navdušil številne mlade po vsem svetu in bil vzor kopici kasneje sila uspešnih vratarjev, je umrl v 77. letu starosti. 18-kratni španski reprezentant velja za enega najboljših vratarjev v zgodovini Španije, z zlatimi črkami in za vse večne čase pa se je vpisal tudi v zgodovino Reala iz Madrida.

V dresu kluba, ki je v očeh mnogih največji na svetu, je preživel kar neverjetnih 18 sezon! V tem času je Miguel Angel v gol kraljevega kluba stopil 273-krat in na zelenicah skupno preživel osupljivih 23.630 minut. Izjemen je tudi seznam lovorik, ki jih je osvojil z Realom. Šestkrat je bil španski prvak, petkrat je osvojil pokalno lovoriko, leta 1985 pa v zrak dvignil tudi trofejo za zmago v evropskem pokalu UEFA. Leta 1976 je prav tako prejel nagrado Zamora za vratarja z najnižjim povprečjem prejetih golov v španski ligi in nagrado Don Balon za najboljšega španskega nogometaša sezone.

Decembra 2022 je Miguel Angel razkril, ki je bil kot nogometaš dvakrat del španske reprezentance na svetovnih prvenstvih, da je hudo zbolel. Zdravniki so mu odkrili bolezen ALS (amiotrofična lateralna skleroza), ki je bila po 14-mesečnem boju zanj žal tudi usodna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol