J. B. | 8. 5. 2023, 11:52

Na nogometni tekmi v Brdih so reševali mladeničevo življenje: fantu zastalo srce, rešil ga je nekdanji reprezentant

Profimedia/ND Gorica/fotomontaža

Nekoč je brcal žogo na najvišji ravni, nosil je tudi dres z državnim grbom, zdaj pa se je prelevil v čisto pravega junaka, ki je preprečil tragedijo ...

Pretekli konec tedna je bil v središču pozornosti slovenske nogometne javnosti 153. večni derbi, ki sta ga Olimpija in Maribor odigrala v finalu pokala Pivovarna Union.

Ljubljančani so slavili in se razveselili še svoje druge lovorike v letošnjem letu; pred tem so postali tudi državni prvaki.

V senci vročega dogajanja v Celju, kjer so imeli veliko dela tudi policisti in gasilci, je bila na Primorskem odigrana tekma tretje lige med Brdi in Škofjo Loko, na kateri se je odvijala grozljiva drama.

ND Gorica

Samuel Ebuka Obi, komaj 19-letni nogometaš iz Nigerije, je sredi tekme nenadoma izgubil zavest. Zgrudil se je in takoj je postalo jasno, da je zadeva zelo resna. Kot poročajo Primorske novice, je napadalcu Gorice, ki kot posojen igra za Brda, zastalo srce.

Toda Obi je imel srečo v nesreči. Njegov trener Andrej Komac, ki je v svoji nogometni karieri odigral tudi 43 tekem za slovensko reprezentanco in med drugim nastopil na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, se je odzval ekspresno hitro.

Komac je kot blisk stekel na igrišče in začel oživljati nesrečnega najstnika. Temu je na pomoč priskočila tudi zdravniška služba domačega kluba, ki je uporabila tudi defibrilator. In še sreča, da so ga imeli v Brdih na voljo. Če ga ne bi imeli, bi se vse skupaj lahko končalo tudi tragično.

Profimedia

"Obi je zdaj okej. Sam nisem bil na tekmi, so mi pa povedali, da je bilo vse skupaj videti grozljivo. Glavno vlogo pri tem pa je odigral trener Brd Andrej Komac, ki je fanta dejansko rešil. Ko je videl, kako je Obi padel, je nemudoma stekel na igrišče. Na srečo so imeli tam tudi defibrilator in z njim so Obiju rešili življenje," je za EkipoSN pojasnil športni direktor Gorice Admir Kršić.

Pred tekmo ni imel nikakršnih težav

Obi je trenutno v bolnišnici, kjer zdravniki iščejo odgovor na vprašanje, zakaj mu je srce zastalo. Mladenič pravi, da se počuti dobro, prav tako je pojasnil, da pred tekmo ni imel nikakršnih težav. Ali bo dejansko lahko nadaljeval z igranjem nogometa, pa je za zdaj prezgodaj ugibati. A bodimo pošteni: takšne težave so že številne nogometaše pred njim vodile do predčasnega konca kariere. Tiste, ki so imeli srečo, da so preživeli ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol