5. 12. 2022, 19:12 | Vir: STA

Naši sosedi proslavljajo: po enajstmetrovkah v četrtfinale svetovnega prvenstva

Profimedia

Lahko smo spremljali pravo nogometno poslastico. Svetovni podprvaki so se pomerili z največjo senzacijo tega prvenstva. Napeto je bilo do zadnje minute.

Hrvaška nogometna reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu v Katarju prebila v četrtfinale, potem ko je v osmini finala v Al Vakri po enajstmetrovkah premagala Japonsko s 4:2 (0:1, 1:1, 1:1).

Japonci so na tekmi povedli v prvem polčasu z golom Daizena Maede, Hrvati pa so izenačili na začetku drugega polčasa, ko je bil uspešen Ivan Perišić.

Sledil je prvi podaljšek v Katarju, po njem pa še prva odločitev po enajstmetrovkah. Nesporen junak teh je bil hrvaški vratar Domnik Livaković, ki je obranil tri japonske strele z bele pike.

S kom se bodo pomerili v četrtfinalu?

Hrvati, ki branijo drugo mesto s prejšnjega svetovnega prvenstva, bodo v petkovem četrtfinalu igrali proti boljšemu iz dvoboja Brazilija - Južna Koreja. Ta se bo v Dohi začel ob 20. uri.

V torek bosta še zadnji tekmi osmine finala, ob 16. uri bosta v Al Rajanu igrala Maroko in Španija, ob 20. uri pa v Lusailu Portugalska in Švica.

Znana pa sta tudi že dva para četrtfinala, to sta Nizozemska - Argentina in Francija - Anglija.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec