J. B. | 16. 3. 2023, 11:55

Navijači Hajduka poslali odmevno sporočilo Čeferinu: "Aleksander, ponudila se ti je največja priložnost, zato ..."

Profimedia/fotomontaža

Bo slovenski predsednik evropske nogometne organizacije prisluhnil Hrvatom?

Medtem ko v članskem nogometu Hajduk že vrsto let caplja za velikim rivalom Dinamom in mu nikakor ne uspe prehiteti kluba iz Zagreba, je v mladinskem nogometu zgodba drugačna. Mladinci Hajduka so bili lani državni prvaki, v tem trenutku pa so na dobri poti, da uspeh ponovijo tudi v letošnjem letu.

Hkrati nadarjeni nogometaši kluba iz Splita pišejo prav posebno evropsko pravljico o uspehu, ki dobiva vedno bolj neverjetne razsežnosti.

Hajduk se je v ligi prvakov za mlade senzacionalno prebil vse do polfinala, potem ko je izločil Šahtar, Manchester City in Borussio iz Dortmunda. Na predzadnji stopnički se bo pomeril z italijanskim velikanom Milanom, toda pojavila se je težava. Tekma bo odigrana v Nyonu, in sicer na stadionu Colovray Sports Centre, ki pa ima na voljo vsega 860 sedišč.

Profimedia

Medtem v Splitu za tekmo vlada tako veliko zanimanje, da bi že v tem trenutku lahko prodali na tisoče vstopnic. Prav zato so navijači Hajduka poslali prav posebno sporočilo Aleksandru Čeferinu, predsedniku Evropske nogometne zveze (UEFA).

Že čez dober mesec dni

"Aleksander Čeferin, organiziraj zaključni turnir lige prvakov za mlade na Poljudu! To je ena najboljših priložnosti za popularizacijo mladinskega nogometa," je eden od neštetih podobnih komentarjev, ki so jih navijači Hajduka v teh dneh poslali slovenskemu funkcionarju.

Kljub vsemu ne gre verjeti, da bi ideja padla na plodna tla. Že res, da bi bil stadion Poljud v tem primeru verjetno poln, toda v organizacijskem smislu bi bil to zares zajeten zalogaj. Navsezadnje bo zaključni turnir na sporedu že čez dober mesec dni.

Profimedia

Ob tem naj bi obstajala možnost, da bi UEFA zaključni turnir iz Nyona preselila vsaj v bližnjo Ženevo, kjer stoji objekt Stade de la Praille, ki sprejme več kot 30.000 gledalcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord