Uredništvo | 6. 10. 2023, 12:45

Osramočeni nogometni sodnik iz Kranja: ker naj bi goljufal s potnimi stroški, je ostal brez službe v osnovni šoli

Profimedia

Enega najboljših slovenskih nogometnih sodnikov, ki premore tudi bogate mednarodne izkušnje, so ujeli pri nečednem poslu.

Nogometni navijači v Sloveniji se velikokrat na glas pritožujejo: "Sodniki pri nas so zaščiteni kot kočevski medvedi!" In včasih se res zdi, da je to tako. Ne glede na to, kaj "ušpičijo", so vedno znova tam, kjer je njihova moč največja: na nogometnih zelenicah. Toda Nejc Kajtazović, ki že vrsto let spada med najbolj vidne nogometne sodnike v državi, je v teh dneh na lastni koži občutil, da zunaj nogometa stvarem strežejo povsem drugače.

Kranjčan je, kot so poročale Slovenske novice, pred kratkim ostal brez službe učitelja telesne vzgoje na eni od osnovnih šol v gorenjski prestolnici. Razlog? Goljufija! Nejc Kajtazović naj bi goljufal s potnimi stroški, pri čemer so ga več kot očitno ujeli in tudi primerno ter pričakovano kaznovali.

Enainštiridesetletnik je ostal brez službe, kar je za Slovenske novice dejansko tudi potrdil: "Zadeva je končana, od nekdanje direktorice sem prejel sporazumno razrešitev, imam odločbo sodišča, to je to." Ob tem se marsikdo sprašuje, ali bi se morda morala odzvati tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije. Sodniki bi v nogometu pač morali veljati za moralni vzor, navsezadnje je težko spoštovati nekoga, ki so ga ujeli s prsti v marmeladi ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol