J. B./STA | 3. 5. 2023, 14:15

Nekdanji slovenski reprezentant Rene Krhin uradno zaključil kariero in izlil dušo: "Imel sem osebne težave, zato ..."

Profimedia

Svoj čas je veljal za najbolj nadarjenega nogometaša pri nas.

Nekdanji slovenski reprezentant Rene Krhin je uradno sklenil nogometno kariero, je nogometaš razkril v intervjuju za Večer. Razlog so tudi zasebne težave, je dodal 32-letni Štajerec.

Nazadnje je igral v Avstraliji

Nogometaš sredine igrišča je bil najprej član mlajših selekcij Maribora, kot najstnik pa se je preselil k Interju iz Milana. Igral je še za italijansko Bologno, španska kluba Cordoba in Castellon ter francoski Nantes.

Profimedia

Nazadnje je bil član avstralskega Western Uniteda, s katerim je v minuli sezoni osvojil tudi naslov prvaka. Zadnjo tekmo je v deželi tam spodaj odigral pred skoraj natanko letom dni.

Skupaj je za vse klube, ki jih je zastopal na članski ravni, zbral 199 nastopov in se štirikrat vpisal med strelce. Največ tekem je odigral za Bologno, in sicer 64.

"Po Španiji sem šel v Avstralijo, temu so sledile še osebne težave. Dolgo sem razmišljal, ali bi o tem sploh govoril, a se mi zdi, da je prav povedati, da si lahko v določenem trenutku v življenju tudi slabo, da imaš osebne težave. Da je normalno poiskati pomoč," je o razlogih za konec športne poti za Večer dejal Krhin in pojasnil, da so bile njegove osebne težave povezane predvsem z nekdanjo zaročenko.

Profimedia

Dejal je, da je imel po avstralski zgodbi še nekaj ponudb. Vseeno se ni odločil za nadaljevanje kariere. "Takrat nisem imel moči niti, da bi normalno začel dan, kaj šele, da bi igral nogomet, šel v tujino in tam bil sam. Odločil sem se, da zaključim kariero," je dodal nekdanji reprezentant.

Za slovensko izbrano vrsto je pod vodstvom selektorja Matjaža Keka debitiral leta 2009 na prijateljski tekmi proti Angliji. Skupaj je zbral 48 nastopov in dosegel dva gola. Bil je tudi član zasedbe, ki je leta 2010 nastopila na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, a na treh tekmah skupinskega dela ni dobil priložnosti s klopi.

V dresu z državnim grbom nazadnje proti Poljski

Zadnjo tekmo je prav tako pod vodstvom Keka v slovenskem dresu odigral 19. novembra 2019 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Poljski.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol