4. 4. 2022, 19:00 | Vir: STA

Nešportni izpad: poglejte, KAJ so si PRIVOŠČILI navijači naših nogometnih PRVAKOV!

Bobo

Iz kluba so se že ostro odzvali: "V Fazaneriji nikoli ni bilo in ne bo prostora za nestrpnost - v kakršni koli obliki!"

Med nogometnim obračunom na murskosoboški Fazaneriji, v katerem sta se pomerila kluba Mura in Koper, je bilo s tribune slišati rasistične izpade med nekaterimi navijači Mure. Na to so se že odzvali v soboškem klubu, dejanje so obžalovali in ga obsodili.

Derbi v sklopu 29. kroga Prve lige Telemach se je končal z zmago Primorcev z 2:1, do izpadov pa je prišlo v 69. minuti, po tem, ko je gostujoči napadalec Kopra Lamin Colley povedel z 1:0. »Po vodilnem zadetku gostov je bilo s tribune slišati posamezne neprimerne vzklike, ki so naleteli na neodobravanje tudi s strani ostalih Murinih navijačev in so bili hitro utišani. Takšen odziv, čeprav je bil predhodno sprovociran s strani nogometaša Kopra, ni primeren in je vreden vsakršnega obsojanja," so v odgovor na izpade zapisali pri Muri.

Dodali so, da si prizadevajo, da že v kali zatrejo kakršno koli zaničevanje na rasni, verski, spolni ali etnični osnovi in želijo si, da bi tako ravnali tudi ostali. "Tako NŠ Mura kot Murska Sobota in Prekmurje so povezovalni člen vseh religij, narodnosti in ras, ki v sožitju bivajo že stoletja, in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje. Tudi zato ponavljamo, da v Fazaneriji nikoli ni bilo in ne bo prostora za nestrpnost - v kakršni koli obliki!"

Mura, ki brani naslov prvaka, je na prvenstveni lestvici trenutno četrta z 12 točkami zaostanka za vodilnim Mariborom, medtem ko je Koper drugi in ima za Mariborčani tri točke zaostanka.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ