Š. T. | 22. 2. 2023, 09:46 | Vir: STA

Neymarja odnesli z igrišča: znano je, kako hudo jo je skupil

Profimedia

Napadalec pariškega kluba je znova na stranskem tiru in ni še jasno, kdaj se bo vrnil na igrišča. 

Zvezdnik pariškega PSG Brazilec Neymar je zaradi poškodbe vprašljiv za nastop na povratni tekmi osmine finala lige prvakov z nemškim Bayernom 8. marca. Prva tekma v Parizu se je končala z minimalno zmago Bavarcev (0:1).

Iz pariškega kluba so po opravljenih zdravniških pregledih posredovali informacije o stanju brazilskega napadalca. Magnetna resonanca, ki je bila opravljena, je razkrila, da Brazilec ni utrpel zloma gležnja, kot so se sprva bali. Zdravnik je ugotovil, da si je zvezdnik zvil gleženj in si ob tem poškodoval vezi.

Brazilski zvezdnik je že v preteklosti izpustil lepo število tekem, tako reprezentančnih kot klubskih, zaradi različnih poškodb.

Profimedia

Trener pariškega moštva Christophe Galtier je za novo poškodbo zvezdnika okrivil preveč natrpan urnik tekem. Enaintridesetletnega Neymarja so zaradi poškodbe gležnja na nosilih odnesli z igrišča v drugem polčasu nedeljske tekme, na kateri je PSG v francoski prvi ligi s 4:3 premagal Lille.

Neymar si je isti gleženj poškodoval na svetovnem prvenstvu v Katarju konec lanskega leta in zaradi te poškodbe na dveh tekmah ni igral za reprezentanco Brazilije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol