27. 11. 2023, 19:23 | Vir: STA

Znan je naslednji tekmec nogometne reprezentance (Slovenci smo si jih dobro zapomnili)

Profimedia/fotomontaža

Slovenski nogometaši bodo dobili priložnost, da se tej reprezentanci maščujejo.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Nemčiji v prvi polovici prihodnjega leta odigrala niz prijateljskih tekem. Prva bo na sporedu 20. januarja na stadionu Toyota Field v San Antoniu, kjer se bo četa Matjaža Keka pomerila z izbrano vrsto Združenih držav Amerike, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Tekma bo po ocenah NZS za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na nastop na velikem turnirju. Slovenija je namreč pred tednom dni z zmago proti Kazahstanu na zadnji tekmi kvalifikacij potrdila svoj prvi nastop na velikem tekmovanju po svetovnem prvenstvu leta 2010.

Slovenci bomo dobili priložnost za maščevanje

Ravno na mundialu v Južnoafriški republiki sta sicer reprezentanci Združenih držav Amerike in Slovenije odigrali prvi medsebojni dvoboj. Na tekmi, ki si jo je po dramatični končnici zapomnil marsikateri slovenski ljubitelj nogometa, je Slovenija povedla z 2:0, v drugem polčasu pa je Američanom uspelo izenačiti. S tem izidom so se Američani tudi s pomočjo ugodnega izida v zadnjem krogu pred Slovenijo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

Na svetovnem prvenstvu leta 2010 so Američani Slovence prehiteli v boju za zaključni del prvenstva.

Na svetovnem prvenstvu leta 2010 so Američani Slovence prehiteli v boju za zaključni del prvenstva.

Profimedia

Drugič pa sta se reprezentanci pomerili na prijateljski tekmi dobro leto po tem. Na srečanju v Stožicah 15. novembra 2011 so bili boljši gostje pod takratnim vodstvom Jürgena Klinsmanna.

Težko pričakovana tekma

Slovenija bo prvič zaigrala v Združenih državah Amerike, ameriška nogometna zveza pa je kot prizorišče izbrala stadion Toyota Field v San Antoniu v zvezni državi Teksas. Ker tekma ne bo odigrana v uradnem terminu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), bo imel slovenski selektor Matjaž Kek za tekmo v San Antoniu na voljo igralce, ki bodo imeli v januarju zimski premor, so zapisali pri NZS.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol