25. 5. 2022, 12:41

Nov finale, novi izgredi: v Tirani pretep med navijači

Profimedia

Za najboljšega v novem evropskem tekmovanju - konferenčne lige - se bosta v Tirani pomerila italijanska Roma in nizozemski Feyenoord. Ker ne gre brez navijačev, ne gre niti brez izgredov. Želijo razgrete glave s tem dogodek dvigniti na "višjo" raven?

Dan pred veliko tekmo so nemiri izbruhnili v glavnem mestu Albanije, kjer bo srečanje ekip. Po informacijah, ki so se pojavile v poznejših torkovih urah, se je skupina več kot 100 navijačev nizozemskega kluba spopadla s policijo, navijači Feyenoorda pa naj bi se potem spopadli še z navijači Rome, pa tudi z lokalnim prebivalstvom.

Več deset je bilo aretiranih, ranjenih je bilo tudi 10 policistov. Posnetki pa kažejo, kako so nekatere udeležence spopada zbili na tla.

"V nasilnem vedenju navijačev obeh ekip je bilo poškodovanih 10 policistov in eno policijsko vozilo. Policija je na policijski postaji pridržala 60 navijačev, 48 Italijanov in 12 Nizozemcev," je sporočila albanska policija.

Ker ulice niso dovolj, so se huligani preselili tudi v nočni klub. 

Največji športni dogodek v Albaniji

Policiste so napadli s steklenicami, palicami, kamni in drugimi predmeti. Za Albanijo je finale konferenčne lige največji športni dogodek, ki ga gosti, zato so oblasti danes razglasile državni praznik in zaprle glavne ceste v Tirani.

Tekma bo na stadionu Arena Kombetare, ki sprejme le 21.690 gledalcev. Na tisoče italijanskih in nizozemskih navijačev, ki ne bodo mogli vstopiti na stadion, si bo tekmo ogledalo v dveh ločenih navijaških conah. Albanska policija pravi, da je sprejela ukrepe za preprečevanje nasilja na dan tekme.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec