J. B. | 14. 9. 2022, 14:22

Obrnil hrbet Muri, zdaj se vrača v Mursko Soboto: "Razmišljam, kaj me čaka"

Sportklub/posnetek zaslona

Slovenski nogometaš Nino Kouter je poleti razočaral številne prekmurske ljubitelje nogometa. Namesto da bi se vrnil v staro jato, je raje podpisal za Celje.

Nino Kouter, občasni slovenski nogometni reprezentant, je poleti v deželici na sončni strani Alp dvignil veliko prahu. Njegova vrnitev v Slovenijo je nekatere tako zelo razjezila, da so ga brez milosti označili kar za - izdajalca! Predvsem v Prekmurju je danes prava "persona non grata", navijači Mure mu še dolgo ne bodo oprostili, ker je v preteklem prestopnem roku raje kot v Mursko Soboto odšel v Celje.

Kouter je v preteklosti za Muro že igral in se v črno-belem dresu več kot izkazal. Leta 2018 je črno-belim najprej pomagal pri preboju iz druge v prvo ligo, dve leti kasneje je z njimi osvojil slovenski pokal, lani je Muro popeljal še do zgodovinskega naslova državnega prvaka.

Mura se je za 28-letnika zanimala tudi poleti, ko je postalo jasno, da ne bo ostal pri turškem klubu Manisa FK. Ni bila edina, Kouter je buril tudi duhove Marka Šulerja, športnega direktorja Maribora. Toda v Fazaneriji so bili prepričani, da se bo Kouter predvsem zaradi svoje preteklosti vrnil domov. A se ni. Raje je sprejel ponudbo visokoletečega Celja in postal novi član kluba, ki domuje v mestu ob Savinji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nino Kouter (@ninokouter)

"V mislih Mirlinda Dakuja je bila vedno samo Mura. Za razliko od nekaterih, ki so še pred letom dni poljubljali grb, potem pa hitro pozabili na svoje obljube ter enostavno in brez težav podpisali za drugi klub, je Daku pokazal, kaj pomeni držati besedo," športni direktor Mure Denis Rajbar ni skrival nezadovoljstva, ko je postal jasno, da bo Kouter v prihodnje nosil celjski dres.

Kouter z Rajbarjem ne želi javno obračunavati, je pa kot gost Sportklubove oddaje Pod prečko pojasnil, zakaj se je ob vrnitvi v Prvo ligo Telemach odločil za Celje.

"Moram povedati, da se je dogajalo marsikaj. V prejšnjem klubu so se želeli znebiti tujcev in tako sem pristal v Sloveniji. V Celju so mi resno predstavili zgodbo in ambicije. S tem so me pritegnili in odločil sem se za Celje."

Zdi se, da je bila njegova odločitev pravilna. V Celju je kapetan ekipe, hkrati z "grofi" niza odlične rezultate. Celjani na lestvici slovenskega prvenstva zaostajajo le za Olimpijo, ki so jo pretekli konec tedna premagali s 4:3. Na tej tekmi je vezist dosegel tudi svoj prvi gol v celjskem dresu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Celje (@nkcelje)

Kako zelo se je Kouter dejansko zameril navijačem Mure, bo na lastni koži občutil že v kratkem. V 12. krogu državnega prvenstva, ki bo na sporedu 8. oktobra, bodo Celjani gostovali prav v Murski Soboti. Da ga čaka peklenski sprejem, ni dvoma. "Morda že res razmišljam tudi o tem ... Tega še nisem doživel, da bi tam igral kot gost. Ampak zdaj sem v Celju, osredotočen sem na Celje," je v Sportklubovi oddaji Pod prečko dodal na prvi pogled povsem mirni Kouter.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord