11. 5. 2022, 16:37

Od nogometa se poslavlja najboljši igralec slovenske lige

Profimedia

Domžalčani bodo domačemu kapetanu v slovo posvetili prost vstop na tekmo.

Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Senijad Ibričić se bo od nogometa poslovil 15. maja, so sporočili iz Domžal. Tekma proti Celju bo namreč zadnja v bogati karieri 36-letnega ofenzivca. 

V predzadnjem krogu se bodo njegovi Domžalčani srečali s Celjani, to pa bo priložnost, da vsi Domžalčani pridejo na stadion in pozdravijo legendo, ki je lani dobil nagrado za najboljšega igralca sezone.

Senijad Ibričić je v Domžale prispel leta 2017 iz Kopra, pred tem pa je igral za Podgrmeč, Zagreb in Hajduk, kjer je doživel veličastne trenutke kariere, ki so mu zagotovili odličen prestop v Lokomotivo iz Moskve. Nato je igral za Gaziantep, Kasimpaso, Erciyesspor, Vardar, Karsiyaku in Sepahan.

Ljubljenec splitskih navijačev

Najbolj bo ostal v spominu po obdobju, ki ga je preživel v splitskem Hajduku, med letoma 2008 in 2011.
Za Hajduk je odigral 90 tekem v vseh tekmovanjih in postal absolutni ljubljenec navijačev, predvsem Torcide, ki so mu podelili "Hajdučko srce", ki je nagrada navijačev za najboljšega igralca leta. 

Za reprezentanco BiH je debitiral leta 2005. Skupno je odigral 43 tekem in dosegel sedem golov. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senijad Ibricic (@senijad_ibricic_ibro)

"V moji celotni karieri je to največje število tekem v dresu ene ekipe. Hvala NK Domžale, hvala trenerjem in hvala navijačem, saj ste mi vsi skupaj pomagali do tega velikega jubileja!" je zapisal pred nekaj tedni na svojem Instagram profilu in kasneje svojo fotogalerijo dopolnil še z zgodovinskim zapisom: "Tokrat pa res zadnji ples. Se vidimo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senijad Ibricic (@senijad_ibricic_ibro)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol