Uredništvo | 8. 8. 2023, 11:56 | Vir: STA

Po tragičnem pretepu med navijači odpovedali nogometno tekmo (VIDEO)

Facebook/GNK Dinamo Zagreb

Tekmo med nogometnima kluboma AEK in Dinamo Zagreb bi morali odigrati danes, a je zaradi incidenta do nadaljnjega odpovedana.

Nogomet se je po navijaških izgredih med navijači BBB in AEK sinoči v Atenah, v katerih je življenje izgubil mladi navijač grškega kluba, odvil povsem v drugo smer. Grškega navijača atenskega nogometnega kluba AEK so namreč v noči s ponedeljka na torek med pretepom z navijači hrvaškega kluba Dinamo Zagreb zabodli do smrti. Grška policija je aretirala 98 ljudi. Kot poroča grški televizijski kanal ERT, je v bolnišnici končalo pet Hrvatov in trije Grki.

Ni jasno, kako se je incident lahko zgodil

Kljub prepovedi Evropske nogometne zveze (Uefa) o obisku gostujočih navijačev se je v ponedeljek pozno zvečer v bližini stadiona AEK, kjer se zbirajo domači navijači, pojavilo od 100 do 120 navijačev zagrebškega Dinama.

Za zdaj ni jasno, kako je lahko tako veliki skupini organiziranih navijačev uspelo prevoziti celotno državo in priti do Aten, ne da bi avtomobile ustavila policija, ki je vedela za prepoved organiziranega gibanja navijačev.

"Resen incident se je zgodil pred stadionom Nea Filadelfia. Mladega Grka so zabodli do smrti, šest drugih ranjenih pa je še vedno v bolnišnici," je sporočila grška policija.

Tekma prestavljena do nadaljnjega

Tekma je bila prestavljena, predstavnike AEK in Dinama pa so zjutraj povabili na sestanek, da bi se o možnostih pogovorili z UEFA. AEK je kot glavnega krivca označil Dinamo. "Menimo, da je Dinamo Zagreb popolnoma odgovoren za to, da se je skupina hrvaških organiziranih kriminalcev lotila tega, kar je organizirano počela iz Zagreba. Drugi glavni krivec je policija, ki je dovolila, da so navijači prišli v Grčijo in do Aten ter se srečali z organiziranimi kriminalci druge grške ekipe (Panathinaikos),'' je dejal George Kosmas, predsednik uprave AEK.

Hrvaški nogometni prvak Dinamo je incidente ostro obsodil. "GNK Dinamo ostro obsoja izgrede, ki so se sinoči zgodili v Atenah. Takšni dogodki niso v skladu z vrednotami in etiko, ki jo spodbujamo kot klub in skupnost," je zagrebški klub zapisal v sporočilu za javnost. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol