STA | 10. 4. 2022, 10:11

Po koncu derbija v Ljudskem vrtu policista odpeljali z reševalnim vozilom

Arhivska fotografija.

Nebojša Tejić/STA

Sobotni nogometni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga je na zelenici z 1:0 dobil Maribor, je imel tudi stransko dogajanje.

Kot so danes sporočili iz mariborske policijske uprave, so imeli policisti precej dela, eden od policistov pa je z lažjimi poškodbami končal v bolnišnici.

Med kršitvami obeh skupin organiziranih navijačev, po ocenah policije si je tekmo ogledalo 500 mariborskih Viol ter 300 ljubljanskih navijačev Green Dragons, so izpostavili plačilne naloge za deseterico kršiteljev, zoper enega pa so podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Zaradi neustreznega zagotavljanja ukrepov na javni prireditvi bodo na policiji organizatorju tekme izdali odločbo o prekršku v hitrem postopku.

Na policiji so kot najhujši izgred izpostavili napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Neposredno po koncu tekme je eden od navijačev vrgel panel prenosne kovinske ograje v policista posebne policijske enote ter ga ob tem lažje telesno poškodoval. Policista so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, osumljenca pa so prijeli in pridržali ter ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so sporočili iz mariborske policije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.