4. 5. 2022, 09:30 | Vir: STA

Poglejte, kaj sta po tekmi povedala strateg in prvi zvezdnik Liverpoola

Profimedia

Zmaga Liverpoola v polfinalu nogometne lige prvakov trenerja rdečih Jürgna Kloppa nikakor ni pustila ravnodušnega. 

Četudi je na klopi Liverpoola že navajen zmag, je Nemca potek dvoboja z Villarrealom ganil. "Ta zmaga je zelo posebna, ker je bila tako težka," je po zmagi s 3:2 na povratni tekmi v Villarrealu dejal Jürgen Klopp.

Liverpool se je v tretji finale lige prvakov v zadnjih petih letih uvrstil s skupnim izidom 5:2. Ta sicer precej skriva nervozo Kloppa in njegove ekipe po prvi polovici torkove tekme. Villarreal je namreč v prvih 45 minutah izničil vodstvo rdečih s prve tekme (2:0) in si priigral izjemno priložnost, da bi presenetil angleški klub.

A Liverpool si je z igro v drugem polčasu vendarle zagotovil napredovanje. "Občutek je, kot bi bila to uvrstitev v prvi finale. Vedno je to poseben občutek, saj gre za najboljše klubsko tekmovanje na svetu," je dejal Klopp. "Spoštovanje Villarrealu. Ima odličen stadion in pripravil je izjemno predstavo. Za nas je to zelo posebno, ker je bilo tako težko," je dejal 54-letni Nemec. 

Močna želja po zmagi na gostovanju

"To je bila izjemna predstava naših fantov. Pred tekmo sem dejal, da si ne želim braniti rezultata s prve tekme, da si želim igrati na zmago. To nam je uspelo v drugem polčasu."

Prave odgovore v drugem polčasu je imel Klopp in njegovo moštvo. "Najprej trpiš, nato pa se odzoveš," je povod za spremembe v igri v drugem polčasu na kratko povzel Klopp.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Mo Salah ima visoke cilje

"Pred vsako sezono si vedno zadam, koliko zadetkov in podaj želim doseči," je dejal Salah. Ve, kaj si pred sezono želi tako za ekipo kot zase. "Odkrito sem si pred sezono zadal cilj, da dosežem vsaj 40 zadetkov in od 10 do 15 asistenc. Oboje mi je že uspelo, tako da se bom zdaj bolj posvetil doseganju golov," je v smehu povedal Egipčan in dodal, da bi si v finalu želel igrati proti Realu iz Madrida. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BT Sport (@btsport)

Preobrat je močno razveselil navijače ekipe iz mesta Beatlov, med njimi tudi košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa. Ta ima po izpadu po rednem delu lige NBA z Los Angeles Lakers letos več časa za druge dejavnosti, na tviterju pa je - oblečen v rdeč dres - po zmagi Liverpoola zapisal, da si bo v živo ogledal finale v Parizu.

James ima sicer več razlogov za navijanje za Liverpool, saj je prek lastništva delnic ameriške skupine Fenway Sports Group lastniško vključen tudi v angleški klub. Na ogled finala pa ga je povabil dolgoletni član Liverpoola Jamie Carragher, ki zdaj dela kot strokovni komentator za ameriško televizijsko mrežo CBS.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol