11. 5. 2022, 22:32

Pokalno tekmovanje pred skoraj praznimi tribunami osvojili rumeno-modri

Twitter/NZS
Pokalno tekmovanje pred skoraj praznimi tribunami osvojili rumeno-modri (foto: Twitter/NZS)

Finale pokala je bil v znamenju rumeno-modre kombinacije. Na stadionu v Celju sta tekmo odigrala Koper in ljubljanski Bravo. Kako se je končalo srečanje?

Povsem nov pokal, na katerem ima vsaka od sedmih pokrajin, iz katerih prihajajo klubi v pokalnem tekmovanju, je pripadel Kopru.

Koper se je četrtič v zgodovini veseli tovrstnega naslova po sezonah 2005/06, 2006/07 in 2014/15. Bravo pa je v zanj zgodovinskem prvem finalu ostal brez pokala in tudi brez evropskih tekmovanj.

Primorci, ki so pod vodstvom Zorana Zeljkovića v tej sezoni v izvrstnem položaju tudi v državnem prvenstvu, kjer imajo dva kroga pred koncem dve točki prednosti pred Mariborom, so se do finala prebili prek Aluminija, Olimpije in Celja, medtem ko so ljubljanski nogometaši, ki jih vodi Dejan Grabić, izločili Gorico, Muro in Domžale.

Izzenačeno vse do 20 minut pred koncem srečanja

V 70. minuti pa so gledalci vendarle videli spremembo izida. Andrej Kotnik je po levi strani prišel v kazenski prostor, oddal žogo v sredino, tam pa jo je v mrežo pospravil Lamin Colley. Tri minute pozneje so Koprčani znova zadeli, ko je Kotnik dvignil žogo čez Orbanića za 2:0, zadetek pa je obveljal po pregledu posnetka.

V 83. minuti so Ljubljančani zmanjšali zaostanek, potem ko je z glavo zadel Gregor Bajde, toda že minuto zatem je goste v kazenskem prostoru malce premešal Colley in dosegel še svoj drugi gol na tekmi za končnih 3:1 in slavje kluba z Obale. 

Uspeha Koprčanov se velijo tudi v taborih Mure in Olimpije, ki se v prvenstvu borita za tretje mesto, saj bo po slavju Kopra v pokalu v evropska tekmovanja vodilo tudi četrto mesto v prvi ligi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.