J. B./STA | 15. 10. 2022, 15:15

Posilstvo, napad, grožnje s smrtjo: policija aretirala nogometaša Manchester Uniteda

Profimedia

Čeprav mu očitajo kopico kaznivih dejanj, zaradi katerih mu grozi dolga zaporna kazen, je bil član enega najbolj uglednih evropskih klubov spuščen na prostost. A tega ni znal ceniti in si je še dodatno zapletel življenje.

Nogometaša angleškega velikana Manchester Uniteda Masona Greenwooda je policija aretirala zaradi domnevne kršitve pogojev varščine.

Enaindvajsetletnega angleškega napadalca so prvič aretirali januarja zaradi domnevnega posilstva in fizičnega napada na nekdanje dekle. Zaslišali so ga tudi zaradi domnevnih groženj s smrtjo.

Tistega meseca so Greenwooda izpustili iz pripora po plačilu varščine.

"Policija širšega Manchestra je seznanjena z obtožbo v zvezi z 21-letnim moškim, ki je kršil pogoje varščine in bil aretiran," je dejal tiskovni predstavnik policije. Preiskava trenutno še poteka, so še dodali v izjavi.

V nekaj urah po tem, ko so se v začetku leta obtožbe pojavile na spletu, je bil Greenwood, ki je odigral eno tekmo za Anglijo, suspendiran in odstranjen iz ekipe rdečih vragov.

Nike je sprva začasno, nato pa še dokončno prekinil sponzorsko pogodbo z Greenwoodom, razvijalci računalniških iger Electronic Arts pa so potrdili njegovo odstranitev iz aktivnih ekip v igri Fifa 22.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord