J. B. | 22. 11. 2022, 13:03

Prva velika senzacija v Katarju: arabski malček na kolena spravil enega največjih favoritov za končno zmago

Profimedia/fotomontaža

Lionel Messi je s sklonjeno glavo zapustil igrišče po koncu prve tekme Argentine na svetovnem prvenstvu. Južnoameričani so doživeli enega najbolj presenetljivih porazov v zgodovini turnirja.

Uvodna torkova tekma na 22. svetovnem prvenstvu je postregla s prvo veliko senzacijo v Katarju. Argentina, ki jo strokovnjaki uvrščajo v ožji krog favoritov za končno zmago, je morala presenetljivo priznati premoč Savdski Arabiji. Južnoameričani so povedli z golom Lionela Messija iz enajstmetrovke, toda tekmec je na začetku drugega polčasa v nekaj minutah zabil dva gola, nato pa vodstvo zadržal vse do konca. Za velikansko zmago z 2:1.

Rekord ostaja v rokah Italije

Argentina kljub vodstvu v prvem polčasu ni nadaljevala niza neporaženosti na mednarodni sceni. Rekord tako ostaja v rokah Italije, ki je med letoma 2018 in 2021 nanizala 37 tekem brez poraza. Italijanov, zanimivo, sploh ni na letošnjem svetovnem prvenstvu. Argentinci so po prejetih zadetkih, v prvi četrtini drugega polčasa sta bila natančna Saleh Al-Šehri (48.) in Salem Al-Davsari (53.), ostali pri 36.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

"Ena največjih senzacij v zgodovini nogometa," je presenetljiv razplet uvodne torkove tekme komentiral britanski Daily Mail, CNN se strinja: "Bili smo priča enemu največjih presenečenj v zgodovini mundiala."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.